Actual

Pe motiv că nu a fost invitat, ministrul Sportului nu a mers la Aeroport să le primească pe canotoarele române medaliate cu aur

Pe motiv că nu a fost invitat, ministrul Sportului nu a mers la Aeroport să le primească pe canotoarele române medaliate cu aur
FOTO: Facebook Federația Română de Canotaj

De ceva vreme, ministrul Sportului, Eduard Novak face ce face şi tot în faţă iese. Nu cu lucruri bune. La orice succes al sportului românesc, ministrul Sportului îşi caută de treabă, uitând parcă de  fair play, un cuvânt definitoriu în lumea sportului. Ultima boacănă a lui Novak a fost absenţa sa de la aeroport la întoarcerea din Germania a delegaţiei României de Canotaj care a obţinut cinci medalii de aur şi trei de bronz.

Pe motiv că nu a fost invitat, ministrul Sportului nu a mers la Aeroport să le primească pe canotoarele române medaliate cu aur

Ministrul Sportului, Eduard Novak (UDMR), a ales să se scuze pe Facebook, că nu a venit să le întâmpine pe aeroport la întoarcerea din Germania pe canotoarele române, deşi delegaţia României a obţinut cea mai mare performanţă din istoria sa la Campionatele Europene, pentru că Ministerul Sportului nu a fost invitat să participe nici la organizare, nici la evenimentul în sine, şi nici nu a primit o informare oficială în acest sens.

Dar nici nimic nu a făcut în acest sens. Nu ministrul, dar cineva din minister putea oricând să intreprindă o acţiune în acest sens.

„Vreau să felicit încă o dată canotorii români, dar şi antrenorii, federaţia şi pe toţi cei care au pus umărul la rezultatele lor remarcabile, pentru performanţele istorice de la Campionatele Europene. Am transmis mesaje de felicitare, publice şi private, şi în timpul competiţiilor, pe care le-am urmărit îndeaproape, cu emoţie, mândrie şi interes. Primirea delegaţiei noastre la revenirea în ţară a fost organizată de Federaţia Română de Canotaj. Federaţia a programat evenimentul, s-a ocupat de închirierea Salonului Oficial şi a invitat presa. Ministerul Sportului nu a fost invitat să participe nici la organizare, nici la evenimentul în sine, şi nici nu a primit o informare oficială în acest sens. Vă asigur că am fi onorat cu mare bucurie orice propunere de participare, în orice formă, cum am făcut-o de atâtea ori când sportivii români au revenit în ţară cu rezultate internaţionale”, afirmă ministrul, într-o postare pe Facebook.

În opinia ministrului, canotorii români sunt niște eroi.

„Vă asigur că nu există bucurie mai mare pentru mine decât reuşita unui sportiv şi că am un respect nesfârşit pentru sacrificiul şi munca din spatele acestor reuşite. Canotorii români sunt nişte eroi. Le doresc să nu se lase umbriţi de acest fals conflict şi le mulţumesc pentru bucuria pe care ne-au adus-o tuturor!”.