Actual Diverse

Pedofilul din Brașov. Ce a aflat procurorul despre monstrul recent eliberat și despre cele două minore care i-au căzut victime

Pedofilul din Brașov. Ce a aflat procurorul despre monstrul recent eliberat și despre cele două minore care i-au căzut victime
fanatik.ro

Vineri seara, pe 11.11.2022, două fetițe, de 10 și 12 ani, din Brașov au fost răpite și violate de Constantin Zapan, un pedofil care și-a recunoscut parțial faptele, dar a încercat să le inducă anchetatorilor ideea că totul s-a întâmplat cu complicitatea copilelor.

Pedofilul a susținut că fetele și-au dat consimțământul

Zapan a recunoscut că a întreținut relații sexuale cu cele două fetițe, dar a susținut că cele două fetițe și-ar fi dat consimțământul. Dar, afirmațiile pedofilului sunt contrazise de declarațiile fetelor, dar și de rănile de pe corpul lor, care dovedesc faptul că au fost abuzate sexual și bătute.

Ce urma să facă pedofilul

Potrivit procurorilor din Brașov, pedofilul nu avea un plan exact cu ceea ce avea să se întâmple ulterior răpirii celor două fete, destinația răpitorului fiind domiciliul său din comuna prahoveană Valea Călugărească, unde a și fost prins de autorități.

În acest context, prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, a declarat: ”Această tipologie de infractor își urmărește intenția imediată și nu se gândește ce face pe viitor. În fața organelor de cercetare a avut o atitudine de recunoaștere, dar mistificând oarecum realitatea, în sensul că a încercat să acrediteze ideea că aceste acte de agresiune sexuală au fost cu acordul victimelor, acestea având 10 și respectiv 12 ani, neavând, dovedit medico-legal, niciun fel de activitate de natură sexuală anterior acestui episod”.

În această situație, ținând cont de rănile de pe corpul fetelor, procurorul exclude ipoteza că părinții și-ar fi exploatat fetele, explicând, totodată, că nu sunt probe în acest sens.

Astfel, potrivit magistratului, ”nu există la acest moment indicii că părinții ar fi avut vreo intenție de exploatare a copiilor și au fost făcute verificări amănunțite în acest sens. Pur și simplu a fost o situație nefericită în care au fost puși niște oameni cu o instrucție, cu o educație precară, care au avut încredere într-o persoană cu care s-au împrietenit, care s-a dovedit a fi un pedofil”.

Pedofilul Constantin Zapan intenționa să ajungă acasă, în comuna Valea Călugărească, în județul Prahova, unde are și ultimul domiciliu și unde a și fost identificat mai întâi de niște săteni care l-au recunoscut și apoi de polițiști.

Procurorul  a explicat următoarele: ”(…) după ce a întreținut pentru a doua oară activități de natură sexuală prin constrângere, a fost identificat de niște săteni care au recunoscut mașina, îl cunoșteau și pe acest individ, și care au încercat în primă fază să-l captureze. În momentul în care sătenii s-au apropiat de el cu o căruță, individul s-a panicat și a demarat în trombă, e puțin probabil să fi știut că era urmărit. Acesta a fugit cu mașina, dar a lovit un obstacol în deplasarea lui haotică, a făcut pană și la scurt timp a fost capturat de organele de poliție din acea zonă”.

Fetele sunt foarte traumatizate

Anchetatorii susțin că cele două fetițe sunt ”foarte traumatizate”, ele neînțelegând exact ceea ce s-a întâmplat cu ele.

”Fetele sunt foarte traumatizate. Ele sunt și vor fi evaluate și supuse în continuare măsurilor de protecție, însă la o primă evaluare făcută este o traumă profundă la care au fost supuse pentru că nu au înțeles exact ce s-a întâmplat”, a explicat prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov.

Istoricul lui Zapan

Pedofilul Constantin Zapan este cunoscut cu antecedente penale, în trecut fiind condamnat, printre altele, inclusiv pentru un viol, victima sa fiind în urmă cu zece ani, tot o fetiță de vârstă similară celor două copile din Brașov. Zapan a fost recent eliberat din închisoare (cu doi ani mai devreme), beneficiind de prevederile legii recursului compensatoriu.