Actual Social

Pensiile și salariile nu vor scădea, dă asigurări ministrul Muncii, Marius Budăi

Pensiile și salariile nu vor scădea, dă asigurări ministrul Muncii, Marius Budăi

Pensiile și salariile românilor nu vor scădea, a dat asigurări ministrul Muncii. Marius Budăi a demontat speculațiile care circulă în spațiul public în ultima vreme. Marius Budăi a vorbit despre situația pensiilor din România și a explicat că el cunoaște inechitățile din sistem, iar principala prioritate a coaliției de guvernare este să rezolve aceste probleme.

Pensiile și salariile nu vor scădea, dă asigurări ministrul Muncii, Marius Budăi

Marius Budăi a declarat că PSD a luat o decizie clară în interiorul partidului și a dat asigurări pensionarilor că veniturile lor lunare nu vor scădea în 2023.

”Niciun venit, că vorbim despre pensii sau salarii ale românilor, nu scade. Am văzut anumite discuții în spațiul public venite de la oameni care nu au înțeles sistemul de pensii și nu au înțeles nevoile și necesitățile românilor”, a declarat Budăi.

Social-democratul a fost întrebat și dacă pensiile și salariile vor fi majorate în acest an. Marius Budăi a subliniat că statul român va continua să ofere vouchere  pentru cetățenii care nu au posibilități financiare. Ministrul a adăugat că acești cetățeni reprezintă principala grijă a coaliției de guvernare.

„PSD are grijă pentru veniturile românilor (…) Nu vreau să aduc speranțe bunicilor și părinților noștri… Avem pachete sociale care se derulează pe toată perioada lui 2023. Suntem foarte atenți la cifre”, a declarat Budăi.

Ministrul a spus că trebuie găsit un echilibru între măsurile sociale și economice pentru a nu exista disfuncționalități. În ceea ce privește o majorare viitoare a pensiilor, Budăi a declarat că „suntem foarte atenți și cu siguranță vom încerca, atât cât bugetul ne permite, să luăm măsurile necesare”. Este important de precizat că România este singura țară din Europa care a majorate taxele și impozitele în timpul crizei economice, potrivit România TV.