Economic

Pensionarii și angajații cu venitul minim pe economie vor beneficia de un nou sprijin. Planul Ministrului Muncii, Marius Budăi

marius budai

Coaliția de guvernare pregătește un pachet social menit să „apere puterea de cumpărare a românilor”. Sprijinul se îndreaptă de asemenea și către mediul de afaceri și persoanele din categoriile vulnerabile.

România se confruntă în același timp cu mai multe crize, iar afectat este cetățeanul de rând!

Anunțul noului pachet economico-social a fost făcut public duminică, în direct la România TV de către Ministrul Muncii, Marius Budăi, și urmând să fie adoptat în decursul zilei de astăzi:

„Ştim cu toţii în ce situaţie suntem şi cu această criză de securitate şi toate crizele pe care le-am traversat în ultimii doi ani. Avem obligaţia să ne adresăm în primul rând către cetăţenii vulnerabili şi să creem în paralel cu aceste măsuri şi măsuri pentru mediul de afaceri şi pentru produsul românesc, să sprijinim mediul de afaceri românesc să-şi poată apăra locurile de muncă existente să ne gândim ulterior să-i încurajăm să mai creeze alte locuri de muncă. Va fi o conferinţă de presă comună unde se vor anunţa în amănunt toate aceste măsuri pe care le vom aplica pentru a veni în sprijinul mediului de afaceri şi categoriilor de cetăţeni vulnerabili”, a declarat acesta.

Majorarea normei de hrană din spitale, centre de plasament și majorarea valorii tichetului de hrană, alte măsuri menite să ajute cetățenii:

„Lucrurile vor fi mâine în coaliţie tranşate pe sume. Este vorba despre majorarea normei de hrană din spitale, majorarea normei de hrană din centrele de plasament, acolo unde avem copii şi persoane cu dizabilităţi, majorarea valorii tichetului de hrană, acele vouchere în primul rând pentru copii, pentru acei copii care au burse sociale. Ne dorim foarte mult să prevenim abandonul şcolar. Acele vouchere şi categoriile de persoane vor fi anunţate mâine. Pentru celelalte categorii de persoane vulnerabile, cum ar fi pensionarii cu venituri mici, salariaţii cu salariul minim pe economie”, a declarat Marius Budăi.

Estimările arată că un număr de aproximativ 12 milioane de cetățeni vor beneficia de aceste măsuri!

Se pare că aceste vouchere vor fi acordate din două în două luni până la sfârșitul anului:

„Va fi un prag care va fi anunţat. Important este că din estimările noastre şi cu măsurile pe care le luăm în mediul economic şi cu măsurile pe care le luăm în al doilea pachet social vor fi în jur de 12 milioane de cetăţeni care vor beneficia de aceste măsuri. Vor fi folosite pentru alimente bineînţeles, nicidecum pentru altceva. Ne îndreptăm spre a-i ajuta cât de cât pentru a-şi procura alimentele de bază. Este ceea ce România trebuie să implementeze acum. Trebuie să fim foarte atenţi la măsurile pe care le luăm. Să nu creem un dezechilibru major în economie, din dorinţa de a face bine”, a explicat deputatul PSD.