Diverse

Veste bună de la ministrul Muncii, unde sunt acum banii pentru pensionari

Veste bună de la ministrul Muncii, unde sunt acum banii pentru pensionari

Veste bună de la ministrul Muncii, unde sunt acum banii pentru pensionari. Ministrul Muncii, Marius Budăi, a dat din nou asigurări că pensiile vor fi plătite la timp, iar întreaga procedură se va încheia până pe 15 ianuarie. Invitat la „Apelul matinal” de la Radio România Actualităţi, ministrul muncii a precizat că majoritatea caselor de pensii din ţară au virat banii către compania Poşta Română.

Majoritatea Caselor de Pensii au virat banii pensionarilor către Poșta Română

Marius Budăi: ”Deja ieri am verificat toate transferurile făcute de la Casa Naţională către Casa Judeţeană, majoritatea caselor judeţene teritoriale din ţară au virat banii către Compania Naţională Poşta Română, direcţiile teritoriale regionale deja încep să se plătească pensiile; facem toate eforturile să ne încadrăm până în 15 ianuarie, cu precizarea că pensionarii care încasează banii prin cont bancar vor avea aceeaşi dată calendaristică ca în fiecare lună – între 10 şi 12 ianuarie se fac alimentările, după care între 12 şi 14 ajung banii efectiv pe carduri. Alocaţiile, spre deosebire de pensii, nu se plătesc lună de lună, se plătesc luna în curs pentru luna trecută, şi aici nu avem niciun fel de decalaj.”

Cum se introduce plata contribuţiilor la asigurările de sănătate pentru pensiile de peste 4.000 de lei

În privinţa contribuţiilor la asigurările de sănătate pentru pensiile de peste 4.000 de lei, ministrul muncii a menţionat că este taxată doar suma care depăşeşte acest nivel. El a dat exemplul unei pensii de 4.500 de lei, la care doar cei 500 de lei vor fi taxaţi pentru sănătate.

Amintim că de la 1 ianuarie salariul minim a crescut la 2.550 de lei brut, punctul de pensie la 1.586 de lei, iar indemnizaţia socială minimă la 1.000 de lei. Au crescut şi alocaţiile pentru copii la 243 de lei pentru cei între 2 şi 18 ani, şi la 600 de lei penru cei mai mici de 2 ani ori până la 3 ani, în cazul celor cu dizabilităţi.