Actual Diverse

Pentru că l-a rezolvat pe toate, Nicușor Dan vrea sterilizarea pisicilor hoinare. De câți bani este nevoie și de unde 

Pentru că l-a rezolvat pe toate, Nicușor Dan vrea sterilizarea pisicilor hoinare. De câți bani este nevoie și de unde 

Totul este bine și frumos în București. Parcurile sunt renovate, parcările amenajate, mai sunt pe ici pe colo niște necesități eco, dar ca problema pisicilor nu este niciuna.

Pentru că l-a rezolvat pe toate, Nicușor Dan vrea sterilizarea pisicilor hoinare. De câți bani este nevoie și de unde

Explicația o oferă însuși primarul Capitalei, Nicușor Dan. Bucureştenii sunt cei care au ales proiectele câştigătoare, în cadrul procesului de bugetare participativă: Reabilitarea alveolelor verzi şi replantarea arborilor uscaţi de pe Bulevardul Regina Elisabeta şi sterilizarea pisicilor hoinare.

Nespus de bucuros, edilul Capitalei însuși a scris pe pagina sa de social media:

Bucureștenii au ales proiectele câștigătoare în cadrul procesului de Bugetare Participativă.

Din cele opt proiecte eligibile, două au obținut cele mai multe voturi:

– ”Coroană verde pentru Regina Elisabeta”;

– ”3600 de sterilizări pentru pisicile hoinare ale Bucureștiului şi pentru comunitate”.

Fiecare dintre cele 2 proiecte a primit suma maximă alocată de Primăria Capitalei pentru finanțare, respectiv 500.000 de lei pe proiect.

Proiectul ”Coroană verde pentru Regina Elisabeta” presupune reabilitarea alveolelor verzi și replantarea arborilor uscați de pe Bulevardul Regina Elisabeta. Acesta va fi implementat de Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București.

Proiectul ”3600 de sterilizări pentru pisicile hoinare ale Bucureștiului şi pentru comunitate” presupune, pe lângă acțiuni de informare și sterilizare propriu-zisă, și instruirea voluntarilor în acțiuni de capturare a pisicilor. Acesta va fi implementat de Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor,” a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Totul ok până aici, dar vreo referire, un grafic la statistica care afirmă că bucureșteni aceasta își doresc, nu am găsit pe pagina de Facebook a primarului Nicușor Dan și nici pe pagina oficială a Primăriei. Întrebare: unde au votat românii?

Imagine de pe pagina de Facebook a primarului Capitalei Nicușor Dan

Ce prevăd cele două proiecte

1. Proiectul ”Coroană verde pentru Regina Elisabeta” presupune reabilitarea alveolelor verzi şi replantarea arborilor uscaţi de pe Bulevardul Regina Elisabeta. Acesta va fi implementat de Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti.

 2. Proiectul ”3600 de sterilizări pentru pisicile hoinare ale Bucureştiului şi pentru comunitate” presupune, pe lângă acţiuni de informare şi sterilizare propriu-zisă, şi instruirea voluntarilor în acţiuni de capturare a pisicilor. Acesta va fi implementat de Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor.

De unde vor fi luați bani necesari banii: Fiecare dintre cele 2 proiecte a primit suma maximă alocată de Primăria Capitalei pentru finanţare, respectiv 500.000 de lei pe proiect, potrivit afirmației primarului de pe pagina sa de socializare.

Foto: captura realitateatv