International

Pentru că Regina este fan, ”comoara națională” Ed Sheeran cântă, alături de alte nume sonore, la Concertul Jubileului 

Pentru că Regina este fan, ”comoara națională” Ed Sheeran cântă, alături de alte nume sonore, la Concertul Jubileului 

Starul britanic Ed Sheeran va susţine un concert spre finalul seriei de evenimente organizate în aceste zile, pentru a celebra Jubileul de Platină al reginei Elisabeta a II-a. Concertul are loc după o paradă istorică, dedicată atât monarhiei, cât şi diversităţii poporului britanic, au anunţat anterior organizatorii acestor spectacole, informează AFP.

Pentru că Regina este fan, ”comoara națională” Ed Sheeran cântă, alături de alte nume sonore, la Concertul Jubileului

Însăși regina Elisabeta este fan al acestuia, au avut mai multe întâlniri oficiale, de-a lungul timpului, și de fiecare dată ea îl privea cu nespusă admirație. Cântecele lui melodioase o duc mereu pe regina Elisabeta cu gândul la iubirea vieții ei, prințul Philip.

Talentul lui inegalabil, unic, dar și original, prin muzica pe care o interpretează, este apreciat atât de regalitate, cât și de majoritatea britanicilor, care spun despre el că este ”o comoară naţională”.

Dar nu este singurul. Cântărețul Ed Sheeran și peste 100 de „comori naționale” se vor alătura celor aproximativ 10.000 de artiști într-un „concurs popular”, la sfârșitul a patru zile de festivități, care marchează cei 70 de ani ai Reginei Elisabeta pe tronul Marii Britanii.

Mai multe vedete naționale și internaționale vor participa la concertul pop-rock, ce va fi organizat pe 4 iunie la Londra, pentru a celebra Jubileul de Platină al reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

Concertul, intitulat „The Platinum Party At The Palace” are loc în faţa Palatului Buckingham din Londra. La el este așteptat un public format din 22 000 de spectatori şi va fi difuzat în direct de postul de televiziune BBC One. Așezați pe iarbă, zecile de mii de oameni din Marea Britanie, dar și din întrega lume, au așteptat cu mare bucurie inegalabilul concert. Biletele pentru eveniment s-au vândut cu mult timp în urmă, iar un număr de zece mii de britanici au primit invitații de participare gratuit.

Printre ceilalţi muzicieni așteptați să cânte se află Craig David, Ella Eyre, Elbow, Jax Jones, Celeste, Andrea Bocelli, Sigala şi Nile Rogers. Elton John va participa şi el, deşi interpretarea lui va fi preînregistrată, întrucât starul britanic se află în această perioadă într-un turneu european.

Vor cânta, totodată, Diana Ross, Queen & Adam Lambert, Duran Duran şi Rod Stewart. Dar și Alicia Keys, Hans Zimmer, Mabel, precum şi reprezentantul Marii Britanii la concursul Eurovision 2022, Sam Ryder.

Pe lângă muzicieni, evenimentul  include şi apariția publică a unor staruri din televiziune, industria cinematografică şi sport, precum David Attenborough, Emma Răducanu, David Beckham, Stephen Fry şi Julie Andrews. Unii vor fi prezenţi în persoană, alţii vor avea intervenţii ce vor fi difuzate pe un ecran uriaş.

Reprezentanţii BBC au spus că evenimentul „abordează teme centrale care au apărut sau au evoluat în timpul domniei Majestăţii Sale„, printre care moda, sportul, aspecte legate de mediu, muzica pop şi spectacolele de musical, toate acestea marcând istoria Marii Britanii în ultimii 70 de ani.

Jubileul de Platină este marcat prin weekend-ul prelungit de patru zile libere, cu multe evenimente colorate, mese festive, precum și un carnaval pe străzile Londrei, alături de recitalurile susţinute de cei doi favoriți principali ai reginei, Ed Sheeran şi Cliff Richard.