Politică

Pentru ”denazificare” urmează Polonia, după Ucraina

Pentru ”denazificare” urmează Polonia, după Ucraina
digi24.ro

Următoarea, pe lista Rusiei pentru ”denazificare”, este Polonia

Ca reacție la declarațiile recente ale premierului Mateusz Morawiecki despre ideologia ”lumii ruse”, Federația Rusă a cerut ca Polonia să fie pusă pe primul loc la rând pentru ”denazificare”, după Ucraina.

Președintele Comitetului de Control al Dumei de Stat, Oleg Morozov, a cerut acțiuni agresive împotriva Poloniei pe canalul său personal de Telegram.

„Prin declarațiile sale despre Rusia ca „tumoare canceroasă” și despre „indemnizația” pe care trebuie să o plătim Ucrainei, Polonia ne încurajează să o punem pe primul loc pentru denazificare după Ucraina”, a scris oficialul.

Potrivit Unian, comentariul lui Morozov este o reacție la un articol recent al premierului polonez, Mateusz Morawiecki, care a comparat ideologia „lumii ruse” cu comunismul și nazismul, considerându-l pe Putin „mai periculos decât Hitler și Stalin”, în timp ce Rusia a fost numită „tumoare canceroasă”.

Propunerea de „denazificare” a Poloniei în maniera Ucrainei este o propunere de a declanșa un război la scară largă împotriva unei țări membre NATO.

Și conform celui de-al cincilea amendament, un atac asupra unui membru al Alianței este privit ca un atac asupra întregii organizații, citează antena3.ro.

Cine este Oleg Morozov

Oleg Viktorovici Morozov este un politician național rus, fost deputat în Duma de Stat între anii 1993 – 2012.

În anul 2020, în cadrul unei alegeri parțiale, a fost reales în Comitetul de control al Dumei de Stat .

 A fost membru al Consiliului Federației între septembrie 2015 și septembrie 2020. Din luna mai 2012 până în martie 2015, a lucrat ca șef al biroului prezidențial pentru politică internă.  El sprijină partidul Rusia Unită.

Morozov vorbește fluent germană, iar la începutul anilor 1980, înainte de a intra în politica de masă, el a fost angajat în sectorul universităților. 

Cine au fost părinții lui Morozov

Oleg Viktorovich Morozov s-a născut la Kazan . 

Tatăl lui Oleg Viktorovich, Victor Stepanivich Morozov, tatăl său, originar din Izmaylovo , un sat din districtul Baryshsky , a crescut într-o comunitate de fermieri. 

Victor Stepanivich a fost un veteran al Armatei Roșii din Marele Război Patriotic , căruia i-a supraviețuit cu medalii și gradul de colonel, în ciuda faptului că a fost rănit de două ori. 

Mama lui Oleg Viktorovich, Ninella Georgievna, originară din regiunea Kursk , a studiat la Kazan și a absolvit prestigioasa „Universitate Vladimir Ilici Ulyanov” din acel oraș (cum era cunoscută după 1925 în epoca sovietică). De-a lungul vieții, Ninella a lucrat pentru întreprinderea locală a industriilor de apărare, conform wikipedia.org.