Actual

Percheziții domiciliare într-un caz de cruzime asupra animalelor! Câini mutilați în județul Sălaj

Percheziții domiciliare într-un caz de cruzime asupra animalelor! Câini mutilați în județul Sălaj

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaș au descins în șapte locații, folosite de trei persoane pentru mutilarea animalelor de companie.

Persoanele sunt bănuite de săvârșirea infracțiunii de efectuarea intervențiilor chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative!

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău, au pus în executare 7 mandate de percheziție domiciliară, în județul Sălaj. La activități, au participat polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Zalău, cei ai Serviciului Criminalistic și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Sălaj. Acțiunea a beneficiat de sprijinul specialiștilor din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Sălaj.

Perchezițiile au fost efectuate la 7 locații, folosite de 3 persoane, bănuite de săvârșirea infracțiunii de efectuarea intervențiilor chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codomia, cuparea urechilor, secționarea corzilor vocale, ablația ghearelor, coltilotul ciocului și dinților.

 

Cercetările sunt continuate, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie dispuse măsuri legale prin unitatea de parchet competentă. Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.