Actual Diverse

Percheziţii în nouă judeţe la persoane bănuite că falsificau bani. Șase persoane sunt deja reţinute. O rețea bine pusă la punct

Percheziţii în nouă judeţe la persoane bănuite că falsificau bani. Șase persoane sunt deja reţinute. O rețea bine pusă la punct
Infoactual

Oamenii legii au intrat azi în forță la mai multe adrese pe care le-au percheziționat, după ce au adunat informații potrivit cărora în locațiile date o rețea bine pusă la punct se ocupa cu falsificarea banilor.

Percheziţii în nouă judeţe la persoane bănuite că falsificau bani. Șase persoane deja reţinute. O rețea bine pusă la punct. VIDEO

Poliţiştii şi procurorii din Ploieşti au efectuat percheziţii în nouă judeţe într-un dosar de falsificare de bani, şase persoane fiind deja reţinute, după cum informează, marţi, Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Ploieşti, împreună cu un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti, au pus în executare 17 mandate de percheziţie domiciliară, în judeţele Arad, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Caraş-Severin, Constanţa, Dâmboviţa, Prahova, Timiş şi Vâlcea, precum şi 13 mandate de aducere, la persoane bănuite de contrafacere a bancnotelor.

Ce date s-au adunat la dosar

Din gruparea infracţională, a cărei activitate a fost documentată de poliţiştii BCCO Ploieşti începând cu luna iulie, făceau parte 13 persoane, gruparea, care ar fi acţionat pe teritoriul României, fiind implicată în falsificarea de monedă, punerea în circulaţie de valori falsificate, falsificarea de valori străine, deţinerea de instrumente în vederea falsificării de valori şi înşelăciune.

Un plan bine pus la punct a fost descoperit de oamenii legii români. ‘Din probatoriul administrat, a rezultat că o parte din membrii grupării s-ar fi ocupat de activitatea de contrafacere a bancnotelor, deţinând în acest sens mai multe instrumente necesare realizării acestei activităţi. Ulterior, pachetele cu bani ar fi fost expediate prin intermediul unei societăţi de coletărie către alţi membrii ai grupării, de pe teritoriul României, aceştia ocupându-se de punerea lor în circulaţie’, se arată în comunicatul menționat.

Ce s-a găsit la percheziții

În urma percheziţiilor domiciliare, au fost descoperite şi ridicate obiecte ce ar fi fost utilizate la contrafacerea bancnotelor, respectiv două imprimante, folii din plastic, coli de hârtie, tonere şi următoarele bancnote contrafăcute: 222.360 de euro în bancnote de 10, 20, 50, 100, 200 şi 500 de euro, 540 de USD în bancnote de 20 de USD, 1.650 de lei în bancnote de 50 şi 100 de lei, 1.161.000 de forinţi în bancnote de 10.000 şi 20.000 de forinţi. Au mai fost ridicate din locațiile date 16 telefoane mobile, înscrisuri cu valoare probatorie şi o armă neletală care s-a dovedit a fi deţinută ilegal.

Pe cazul dat, șase persoane au fost deja reţinute, urmând să fie prezentate procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti, pentru sesizarea instanţei competente, cu propunere de arestare preventivă.

Unități specializate de cercetare, urmărire și anchetă din toată țara au colaborat impecabil pentru a se ajunge la rezultatul mai sus menționat.