Actual Politică

Petre Daea a fost ales de PSD să ocupe postul de ministru al Agriculturii

Petre Daea a fost ales de PSD să ocupe postul de ministru al Agriculturii

Petre Daea a fost votat pentru a reveni în funcția de ministru al Agriculturii în ședința Consiliului Național al PSD. Semn că a câștigat gruparea lui Marcel Ciolacu, în fața celei a lui Paul Stănescu, care susținea alt candidat.

Ar fi a cincea oară când Petre Daea este numit ministru al Agriculturii din partea PSD.

”Petre Daea a fost cel mai bun ministru al Agriculturii de după 1990”, spusese Marcel Ciolacu, zilele trecute, când se discuta o listă de posibili viitori miniștri la Agricultură în locul lui Adrian Chesnoiu, care a demisionat. Reacţia fostului ministru a venit după ce DNA a cerut Camerei Deputaţilor să ridice imunitatea acestuia, acuzat de abuz în serviciu la presupusa trucare a unui concurs.

Potrivit unor surse din PSD, printre numele vehiculate ca posibili miniștri luați în discuție de CN al PSD s-au aflat, în afară de Petre Daea, actualul preşedinte al comisiei de Agricultură, deputatul Florin-Ionuţ Barbu, susținut de Paul Sătnescu, liderul PSD din Olt, precum și Daniel Botănoiu.

Petre Daea va intra în procedura normală de numire în funcția de ministru și va depune jurământul în fața președintelui Klaus Iohannis.