Actual Economic

Petre Daea a refuzat ceapa oferită gratis în piaţă. Din banii săi, ministrul va populariza un monument dedicat ţăranului român

Petre Daea a refuzat ceapa oferită gratis în piaţă. Din banii săi, ministrul va populariza un monument dedicat ţăranului român

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a fost prezent, în acest weekend, la Târgul Cepelor din Asuaju de Sus, în județul Maramureș. Producătorii români prezenți la târg cu produse autohtone i-au oferit ministrului ceapă gratis. Daea a insistat să plătească agricultorii.

Petre Daea a refuzat ceapa oferită gratis în piaţă. Din banii săi, ministrul va populariza un monument dedicat ţăranului român

Petre Daea a refuzat ceapa oferită gratis de către producători. A plătit toate produsele, cu preț chiar mai mare decât cel cerut.

Vânzătorii umili au vrut să îi ofere ceapă fără niciun ban ministrului Agriculturii, însă acesta a refuzat, ba chiar a plătit un preț mai mare pentru legume.

Ministrul Agriculturii a oferit o lecție importantă, fiecare om merită răsplătit pentru sudoarea muncii sale.

Un producător de ceapă: „Asta este cadou. Vă rog frumos.”

Ministrul Daea: „Nu. E munca dumitale, cât costă atâta dau. Nu, nu, nu. O cumpăr. Pentru mine e același preț ca în piață. Să fiți sănătos, să mai puneți.”

O batrână: „E prea mult.”

Ministrul Daea: „Nu e mult.”

Batrâna: „Pentru sudoarea noastră nu e mult…”

Petre Daea, bani proprii pentru un monument dedicat ţaranului român

Ministrul Agriculturii este cunoscut pentru respectul care îl poartă ţăranului român. În luna iulie, Petre Daea a vorbit despre vizita pe care a făcut-o la Monumentul Ţăranului Român de la Zoreni, în comuna Sânmihaiu de Câmpie din Bistriţa-Năsăud.

Foto: agrointel.ro

”Am trecut printr-un loc al sensibilităţii umane şi anume am fost la Zoreni. Am lăsat lacrima respectului la picioarele desculţe, sau la tălpile desculţe ale ţăranului român. Un impresionant moment al respectului faţă de făuritorul de hrană al ţării, faţă de lucrătorul de pământ, faţă de cel care cu mintea, cu mâinile şi cu forţa zilnică şi de care a dispus de-a lungul vremii a scos din rodul pământului bucatele pe care le-au avut generaţiile trecute şi ne-a dat posibilitatea să le avem şi noi astăzi. În respect faţă de trecut am zăbovit la acest monument”, a povestit Petre Daea.

Daea a elogiat ”silueta plină de învăţăminte” o statuie ridicată la Sânmihaiu de Câmpie în onoarea ţăranului român.

Ministrul Agriculturii a mai spus, de asemenea, că va aloca o sumă din proprii bani pentru popularizarea monumentului de la Zoreni, subliniind că trebuie păstrat ”respectul pentru ţăran, pentru omul care lucrează fără acoperiş deasupra capului”.