Info Actual > Politică > Pică sau nu GUVERNUL? Tudorel Toader: „Procedurile sunt neconstituţionale”
Politică

Pică sau nu GUVERNUL? Tudorel Toader: „Procedurile sunt neconstituţionale”

Pică sau nu GUVERNUL? Tudorel Toader: „Procedurile sunt neconstituţionale”

Pică sau nu GUVERNUL? Fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader, este de părere că Florin Cîțu nu ar trebui să aibă emoții în ceea ce privește moțiunea de cenzură depusă de AUR și USR-PLUS.

Tudor Toader a transmis că Guvernul nu o să pice, procedurile fiind neconstituționale.

”Eu zic că guvernul nu o să pice, deși ar trebui, pentru că numai de binele românilor nu este interesat. De ce nu pică? Pentru că procedurile urmate sunt neconstituționale. Nu poți să convoci Parlamentul și parlamentarii să nu știe de ce sunt acolo, conform articolului 66. Nu acceptă nimeni că Birourile Permanente vor stabili ordinea de zi. Conflictul juridic nu este. Conflictul juridic constituțional e între puterile statului, prin faptul că uzurpă puterile altei puteri sau nu își îndeplinește îndatoririle. Ori, aci nu este cazul.

CCR a înregistrat sesizarea Guvernului pe tema moţiunii de cenzură a USR PLUS şi AUR. Se va analiza după 15 septembrie

Moțiunea se poate dezbate, dar fără efect juridic. Va veni CCR și nici nu va intra pe fond, ci va respinge pe procedură, pentru că nu s-a pornit bine. Constituția nu împiedică Parlamentul să hotărască, de multe ori hotărăște neconstituțional.

Guvernul rămâne în picioare cu puteri diminuate, dacă moțiunea trece, iar apoi vine CCR și restabilește puterile guvernului.”, a explicat Tudorel Toader în exclusivitate la România TV.