Actual Social

Cristian Popescu Piedone câștigă procesul împotriva statului român. Instanța a decis!

Cristian Popescu Piedone câștigă procesul împotriva statului român. Instanța a decis!
Arhivă

Fostul primar al Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a câștigat în instanță un proces important împotriva statului român.

Pe 12 mai 2022, Cristian Popescu Piedone, a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare în dosarul „Colectiv” pentru abuz în serviciu. Instanța i-a condamnat la închisoare și pe patronii clubului, dar și pe pirotehniștii din dosar. De asemenea, magistrații au decis să îi interzică lui Piedone să poată deține funcții publice timp de cinci ani de zile.

Înainte de condamnarea definitivă în dosarul „Colectiv”, procurorii i-au pus sechestru lui Cristian Popescu Piedone pe mașinile de epocă pe care le deține, dar și asupra unei locuințe.

Cristian Popescu Piedone a dat în judecată statul român pentru a-și recupera bunurile, iar instanța i-a dat câștig de cauză. Statul român este obligat să plătească și cheltuielile de judecată.

Mașinile lui Piedone

Piedone deține un Cadillac, un Oldsmobile, dar și un Mercedes, toate de colecție, moștenire și cadouri de la fini săi, cu ocazia aniversării zilei sale. Există știri de presă de la momentul în care a primit mașina.

Condamnările din dosarul „Colectiv”

Cea mai mare pedeapsă în Dosarul Colectiv a primit-o unul dintre patronii clubului, Alin George – 11 ani și 8 luni de închisoare. Ceilalți doi patroni au fost condamnați la 8 ani de închisoare – Paul Gancea și șase ani și patru luni – Costin Mincu.

Pirotehniștii Zaharia Viorel și Marian Moise – șase ani și zece luni de închisoare, iar directorul firmei de artificii, Cristian Niță, a fost condamnat la doi ani și șase luni de închisoare pentru sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri. Pompierii ISU Radu Antonina și Matei George Petrică, câte 8 ani și 8 luni închisoare. Radu Antonina a plecat în Republica Moldova, a renunțat și la cetățenia română, și nu se știe dacă va fi extrădată vreodată în România.

Instanța a decis achitarea pentru Aurelia Iofciu, şefa Serviciului autorizări comerciale din Primărie, Larisa Luminiţa Ganea, consilier superior și Ramona Sandra Moţoc, referent superior.