Actual Politică

Piedone vrea ridicarea sechestrului de pe o casă şi 5 maşini de epocă

Piedone vrea ridicarea sechestrului de pe o casă şi 5 maşini de epocă

Primarul Cristian Popescu Piedone, condamnat la 4 ani de închisoare în dosarul Colectiv, cere în instanţă ridicarea sechestrului de pe o casă şi cinci maşini de epocă. Este vorba despre bunurile sale cu care a acoperit o cauțiune de 1,5 milioane de lei încă din 2015. Când instanţa l-a exceptat de la plata daunelor pentru victimele incendiului de la Colectiv, a uitat să decidă să i se restituie cauțiunea.

Piedone vrea ridicarea sechestrului de pe o casă şi 5 maşini de epocă

Primarul Cristian Popescu Piedone, încarcerat după ce a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv, vrea să-şi recupereze colecţia de maşini de epocă şi casa cu care a acoperit o cauțiune de 1,5 milioane de lei. După condamnarea în dosarul Colectiv, judecătorii au uitat să dispună în decizia din 12 mai 2022 cu privire la cauțiunea instituită pe numele lui, scrie ziare.com. Iar acum, Piedone a cerut în instanţă ridicarea sechestrului.

Pentru a acoperi cauţiunea de 1,5 milioane de lei, procurorii au pus sechestru pe o casă şi cinci autoturisme – un Mercedes fabricat în 1996, un Oldmobil din 1959 şi trei autoturisme Cadillac din 1968, 1973 şi 1974. Sunt cele cinci autoturisme trecute în declaraţia de avere a fostului primar.

Cristian Popescu-Piedone, fost primar al Sectorului 4 și actual primar al Sectorului 5, a fost condamnat definitiv, joi, de Curtea de Apel București la 4 ani de închisoare pentru abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv. În prima instanță, el primise 8 ani și șase luni de închisoare.

Majoritatea pedepselor au fost reduse de către Curtea de Apel București, față de cele primite la instanța de fond.

Guvernul intervine și anunță că va stabili „un mecanism” de plată a despăgubirilor

La nivelul Guvernului, s-a decis ca specialiștii de la nivelul Ministerului Finanțelor și Ministerului Justiției să stabilească în cel mai scurt timp mecanismul concret de plată a despăgubirilor dispuse prin Hotărârea Judecătorească privind Dosarul Colectiv”, au transmis, vineri, reprezentanții Guvernului.

Conform unui proiect de hotărâre de guvern aflat în dezbatere publică, bugetul Ministerului de Interne ar urma să fie suplimentat din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, pentru plata de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență București – Ilfov a despăgubirilor stabilite de instanță în dosarul Colectiv.

Fiul lui Cristian Popescu Piedone, ajuns deputat din partea PSD, ar putea candida la Primăria Sectorului 5 din partea AUR

Vlad Popescu, deputat PSD, fiul lui Cristian Popescu Piedone, ar putea candida pentru Primăria Sectorului 5 din partea AUR, susţin surse politice pentru News.ro. Piedone jr. ar prefera să candideze susţinut de PSD, însă Marcel Ciolacu se opune. Liderul social-democrat l-ar prefera pe Alexandru Petrescu, fost ministru al Economiei în Guvernul Grindeanu. Din partea PNL, favorit pentru candidatură este Mario De Mezzo, în timp ce USR îl susţine pe Alexandru Dimitriu.

Însă Marcel Ciolacu nu ar vrea să asocieze PSD cu imaginea lui Piedone, susţin surse din conducerea partidului. În plus, Marcel Ciolacu a fost deranjat de atitudinea lui Piedone senior, care, din puşcărie, face lobby intens pentru candidatura fiului său.