Actual Lifestyle

Pilotul român trăiește, după ce elicopterul s-a prăbușit în mare, în Grecia. Continuă căutările echipajului

Pilotul român trăiește, după ce elicopterul s-a prăbușit în mare, în Grecia. Continuă căutările echipajului
elicopter prabusit in Grecia/ Foto captură: Biziday

Românul la nevoie se cunoaște. Oricine are nevoie de ajutor să cheme un român și el, cu siguranță, va lăsa tot ce are de făcut, familie, copii, casă, masă și fuge să ajute, cu riscul propriei vieții. Aceasta este pe scurt povestea românului care a plecat să stingă incendiile în Grecia și s-a prăbușit cu elicopterul în Marea Egee.

Pilotul român trăiește, după ce elicopterul s-a prăbușit în mare, în Grecia. Continuă căutările echipajului

Un elicopter militar în care se aflau mai multe persoane s-a prăbușit în această după-amiază, în Grecia. Presa elenă a scris că din membrii echipajului făceau parte un român, doi moldoveni și un traducător grec. Elicopterul se afla în misiunea de stingere a incendiilor și acționa pe insula Samos.

Elicopterul, un Mi8, s-a prăbușit în zona Agios Minas, în marea de la nord de Paleochori. Aparatul a decolat la ora locală 16:39 și s-a prăbușit la 17:55, în timp ce în zonă au predominat vânturi deosebit de puternice.

O operațiune de salvare a fost lansată imediat cu participarea a două elicoptere militare și a unui avion al pompierilor. Potrivit unor surse de la fața locului, pentru media, supraviețuitorul este chiar pilotul care este român. Acesta nu face parte din echipele de pompieri români care au plecat din țară pentru a ajuta la stingerea incendiilor izbucnite în insulele grecești. Pilotul român este stabilit în Grecia de mai mult timp.

El a fost întrebat și despre ceilalți pasageri ai elicopterului, care sunt dați în căutare.

Elicopterul a fost închiriat de guvern pentru a lupta împotriva incendiilor de pădure, a declarat pentru Reuters, un oficial al Ministerului Apărării, fără a oferi mai multe detalii.

Trei bărci ale pazei de coastă și alte două ambarcațiuni sunt angajate în operațiunea de salvare, potrivit pazei de coastă de pe această insulă situată în nord-estul Mării Egee.

Conform presei greacă, încă un supraviețuitor a fost găsit și adus la mal. A fost dus la spital și este în afara pericolului.

„Incendiul care a izbucnit astăzi la prânz într-o zonă de pădure din zona Paleochori din Samos este în desfășurare, iar forțele aeriene și terestre lucrează. În timpul operațiunii aeriene de stingere a incendiilor, un elicopter de tip ER-MH4 închiriat de către Detașamentul de Pompieri, cu un echipaj de patru persoane, dintre care trei străini și un traducător grec, a căzut în zona mării din Agios Minas, lângă plaja din Plaka, N. D. a insulei Samos.

Elicopterul a decolat de pe aeroportul Samos.

Pe parcursul operațiunii de căutare și salvare, un membru al echipajului a fost salvat, în timp ce căutările continuă pentru a-i localiza pe ceilalți trei membri ai echipajului”, au transmis pompierii.