Actual Diverse

Pirotehniștii au fost chemați pentru dezamorsarea unui proiectil legat de un gard. Se pare că e reglare de conturi

Pirotehniștii au fost chemați pentru dezamorsarea unui proiectil legat de un gard. Se pare că e reglare de conturi
stirileprotv.ro

Vineri, 6 ianuarie 2023, o grenadă  a fost agățată de gard pe strada principală a satului de către un bărbat. Ulterior, au fost chemați polițiștii specializați în explozivi și mascații pentru a izola zona și a dezamorsa grenada.

A fost sesizată poliția

Poliţiştii Postului de Poliţie Vidra au fost sesizaţi de către un bărbat că pe strada principală din satul Sinteşti, localitatea Vidra, se află un dispozitiv artizanal, ce pare a fi o grenadă, legat pe un gard.

La fața locului au sosit și specialiştii pirotehnici

În cel mai scurt timp, la faţa locului s-au deplasat poliţiştii oraşului Popeşti Leordeni, ai Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Ilfov şi Serviciului pentru Acţiuni Speciale Ilfov, pentru efectuarea activităţilor din competenţă, potrivit unui comunicat al IPJ Ilfov.

Imediat, poliţiştii ilfoveni au luat toate măsurile, context în care au delimitat şi asigurat perimetrul respectiv.

Dispozitivul a fost dezamorsat

La faţa locului s-au deplasat, de asemenea, și specialiştii pirotehnici din cadrul SIAS-IGPR, care au constatat că aspectele sesizate se confirmă, iar în urma activităţilor de specialitate, au dezamorsat dispozitivul respectiv.

Potrivit informațiilor, la acest moment, nu există pericol de explozie, urmând ca dispozitivul artizanal să fie expertizat de specialiştii INC.

Conform celor precizate de IPJ Ilfov, nu au existat victime.

În continuare, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Ilfov, Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase Ilfov şi ai oraşului Popeşti Leordeni, sprijiniţi de poliţişti din cadrul IGPR, fac cercetări pentru identificarea şi depistarea persoanei bănuite de comiterea faptei, stabilirea situaţiei de fapt şi de drept şi luarea măsurilor legale care se impun ăn această situație, scrie agerpres.ro.

Cum acționează o grenadă

Grenada este un proiectil ușor, amorsat voluntar, care se aruncă cu mâna sau cu un dispozitiv special. Este formată dintr-un corp metalic și o încărcătură explozivă. La declanșarea explozibilului, corpul metalic se sparge de a lungul liniilor tăiate pe el în bucăți mici care devin proiectile gloanțe șrapnel.