Actual

Plata serviciilor medicale pentru pacienții nevaccinați. Un primar a izbucnit: NU, domnilor de la PNL. NICIODATĂ!

Plata serviciilor medicale pentru pacienții nevaccinați. Un primar a izbucnit: NU, domnilor de la PNL. NICIODATĂ!

Plata serviciilor medicale pentru pacienții nevaccinați. Daniel Cristian Stan, primarul din Târgoviște, și-a expus punctul de vedere în contextul propunerii PNL, ca bolnavii de COVID nevaccinați să își plătească spitalizarea.

Daniel Cristian Stan a transmis un mesaj ferm și subliniază că „cetățenii români, vaccinați sau nu, plătesc asigurări de sănătate, deci au dreptul la aceleași servicii medicale”.

„Un punct de vedere asupra propunerii PNL ca persoanele nevaccinate să-și plătească spitalizarea:

1. Înainte de toate, eu m-am vaccinat, așa că nu vorbesc în sloganuri. Nu m-ați auzit și nu mă veți auzi tratând acest subiect altfel decât foarte, foarte serios. Eu nu vorbesc de „înțepați”, de „antivaxeri” etc. Cred în responsabilitate socială, în actul medical, în știință, după cum cred și în drepturi și libertăți fundamentale.

2. Toate bolile infecțioase sunt sau pot fi urgențe medicale. Tratamentul spitalicesc pentru ele este gratuit. SARS-CoV-2 este și ea o boală infecțioasă. De ce să facem o separație nejustificată, nociv socială și profund neconstituțională?!

3. Plata spitalizării impusă nevaccinaților n-ar face decât să crească numărul deceselor. Știu că, în toată perioada asta, guvernarea „Dreptei” a devenit imună la cifre groaznice, dar cinismul trebuie stopat. Dacă s-ar impune așa ceva, oamenii n-ar mai veni la spital. Ăsta e un lucru de dorit? Să-i sancționăm pe bolnavi, pentru incapacitatea (de până acum) Guvernului de a gestiona pandemia?

4. Cetățenii români, vaccinați sau nu, plătesc asigurări de sănătate, deci au dreptul la aceleași servicii medicale. O lege care ar reglementa o astfel de segregare ar fi nu doar neconstituțională, ci un provocator uriaș de ură socială, adâncind iremediabil rupturile din societate.

Așa că NU! Nu, domnilor de la PNL. Niciodată!”, a scris Cristian Daniel Stan pe Facebook.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 18 noiembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 3.076 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 332 decese dintre care 76 anterioare.