Social

Platforma revoluționară pentru șoferi! Află cum poți verifica online istoricul amenzilor tale de circulație

Amenzi rutiere, sursa foto zf
sursa foto zf

Șoferii români au acum acces la o nouă platformă special concepută în acest scop, care este activă, permițându-le să își verifice și să își studieze online cazierul. Informația a fost anunțată și de Ministerul de Interne, care precizează că utilizatorii noului portal își pot vizualiza istoricul de conducere.

Posibilitatea de a accesa trecutul amenzilor de circulație s-a îmbunătățit semnificativ. Pentru toți șoferii care doresc să verifice datele online, studiul istoricului de conducere este acum și gratuit.

Cum îți poți verifica online amenzile

Prin intermediul noului portal hub.mai.gov.ro, a fost operaționalizată porțiunea dedicată obținerii online a cazierului judiciar. Pe această platformă, utilizatorii se pot înregistra pentru un cont și pot accesa un istoric digital al sancțiunilor.

Șoferii trebuie să se prezinte o singură dată la o secție de poliție pentru a-și verifica datele de identificare, după ce își înregistrează un cont pe site-ul hub.mai.gov.ro al Ministerului Afacerilor Interne. Actele solicitate sunt apoi legitime, dar numai în format electronic.

Utilizatorul trebuie să acceseze „Istoricul sancțiunilor rutiere” și să completeze formularul online cu informațiile relevante, alături de motivul solicitării și perioada de timp pentru care se dorește comunicarea documentului, după ce și-a creat un cont pe platforma MAI și a verificat identitatea șoferului.

Ce acte sunt necesare

În plus, utilizatorii care și-au înregistrat anterior un cont pe site-ul online ghiseul.ro nu mai sunt obligați să facă acest lucru pe platforma oficială a MAI sau să se deplaseze la o secție de poliție pentru a-și dovedi identitatea. Datele prezente în prezent pe portalul ghișeul.ro vor fi folosite pentru a verifica identificarea șoferilor.

Șoferii trebuie să se prezinte în continuare la unul dintre posturile de poliție aflate în cadrul serviciilor rutiere ale inspectoratelor de poliție, la poliția județeană sau la Brigada de Poliție Rutieră a Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, dacă doresc documentul care să ateste istoricul sancțiunilor rutiere în formă fizică.

La secțiile de poliție județene sau din cadrul Primăriei Municipiului București trebuie depuse mai multe acte necesare, sub formă de dosar, pentru ca permisul de conducere să fie eliberat în format fizic.

Formularul tip de cerere de eliberare a cazierului judiciar este primul document necesar. Acesta trebuie completat și semnat personal la unul dintre ghișeele Serviciului Rutier. Apoi, la ghișeu trebuie predate cartea de identitate în original, originalul și copia permisului de conducere și cererea.

Potrivit RomâniaTV, prețul pentru eliberarea cazierului judiciar a fost retras în urmă cu aproximativ cinci ani, prin urmare eliberarea efectivă a documentului este gratuită.