Actual

Beneficii noi pentru șoferi! Schimbări majore în sistemul de amenzi rutiere

Beneficii noi pentru șoferi! Schimbări majore în sistemul de amenzi rutiere

Sindicatul Europol a făcut publice niște modificări semnificative pe care toți șoferii ar trebui să le ia în considerare. Conform acestora, polițiștii de la Rutieră nu vor mai întocmi procesele verbale pentru amenzile rutiere manual, ci vor utiliza o nouă modalitate modernă și digitalizată.

Conform noilor schimbări anunțate de Sindicatul Europol, polițiștii de la Rutieră nu vor mai utiliza pixul pentru a scrie amenzile în timpul opririlor în trafic. În schimb, aceștia vor folosi o nouă aplicație care va reduce timpul de lucru și va furniza informații automate despre atât șofer, cât și despre mașină. Astfel, procesul de amendare va deveni mai rapid și îi va scuti atât pe polițiști, cât și pe șoferi de pierderea timpului.

Noua aplicație pentru amenzi

Această aplicație va facilita completarea datelor necesare pentru amenda rutieră și va permite polițiștilor să scaneze documentele șoferilor și ale mașinii pentru a verifica dacă aceștia au respectat legea în trecut și dacă documentele mașinii sunt în regulă.

Conform noilor schimbări anunțate de Sindicatul Europol, agenții de poliție vor putea să scaneze acum atât documentele șoferilor, cât și ale mașinilor prin intermediul aplicației mobile. În plus, aceștia vor putea verifica istoricul de abateri ale șoferilor, precum și existența asigurării și ITP-ului valabile pentru mașină. Astfel, această aplicație va face întocmirea amenzilor rutiere mai rapidă și mai precisă, ajutând polițiștii de la Rutieră să furnizeze informații detaliate despre conducătorii auto și vehiculele pe care le conduc.

„Suntem foarte încântați să scoatem la lumină unul dintre primele proiecte de suflet din pachetul de digitalizare a muncii de poliție. Sindicatul Europol va lansa o aplicație de digitalizare a modului de aplicare a contravențiilor. Adică la revedere hârțogăraie pentru polițiști. Adică în curând vom reuși să le ușurăm colegilor noștri considerabil munca.

În timp ce Ministerul de Interne are sute de specialiști și milioane de euro la dispoziție, noi am reușit într-o lună să construim de la zero o aplicație ușor de folosit, eficientă și care substituie 90% din ceea ce trebuia să completeze polițistul cu pixul.  Vom reveni foarte curând cu detalii. Știm că așteptați cu nerăbdare!”, au transmis reprezentanții Europol, pe pagina oficială de Facebook.

Amenzile vor fi plătite pe loc

Pe lângă facilitarea completării datelor în timpul procesului de întocmire a amenzilor rutiere, noul sistem implementat prin intermediul aplicației mobile va permite șoferilor să achite amenda pe loc folosind cardul, fără a fi necesară deplasarea la o bancă sau la poștă.

În plus, funcția POS integrată în aplicație va face procesul de plată mult mai rapid și mai simplu. Toate aceste schimbări sunt planificate să intre în vigoare începând cu luna următoare.

„În situaţia în care contravenientul, şi e un element de noutate, dorește să plătească pe loc contravenția cu cardul, aplicația are și funcţia de POS, lucru care permite plata pe loc și, implicit, și imprimarea procesului-verbal de contravenție și a dovezii plății. Asta pentru că, alături de aplicație, avem o imprimantă mobilă care are un cost relativ redus”, a precizat Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Europol, citat de Antena 3 CNN.