Actual

POLI AutoFEST – a doua ediție a celui mai mare festival dedicat industriei auto cu toate componentele ei

POLI AutoFEST (sursă foto: Universitatea Politehnică București)
sursă foto: Universitatea Politehnică București

Zeci de companii, peste 230 de automobile, demonstrații de drift, test-drive și workshop-uri dedicate unor teme de interes precum siguranța rutieră sau mașina viitorului, POLI AutoFEST are toate ingredientele pentru a deveni cel mai mare festival auto din România. În perioada 19-21 mai 2023, Universitatea Politehnică din București organizează cea de-a doua ediție a evenimentului POLI AutoFEST, un festival dedicat industriei auto cu toate componentele ei.

mașină de epocă, prezentă în cadrul expoziției POLI AutoFEST (sursă foto: Universitatea din București)

mașină de epocă, prezentă în cadrul expoziției POLI AutoFEST (sursă foto: Universitatea din București)

De la îndrăgitele automobile de epocă, la cele mai noi modele auto dotate cu sisteme de realitate augumentată, ecrane ce pot funcționa ca ferestre, geamuri inteligente sau comenzi vocale, toate vor fi expuse la POLI AutoFEST. De asemenea, sistemele inteligente de management al traficului, dezvoltarea unei infrastructuri de alimentare cu combustibili alternativi sau utilizarea documentelor electronice reprezintă doar câteva dintre temele care vor face subiectul conferințelor de specialitate, concursurilor și workshop-urilor tematice.

Timp de 3 zile, lumea autovehiculelor istorice se va întâlni cu transportul viitorului, iar participanții vor avea șansa să călătorească prin fascinantul univers automobilistic.

Modele de autovehicule Tesla, prezente la expoziția POLI AutoFest (sursă foto: Universitatea Politehnică din București)

Modele de autovehicule Tesla, prezente la expoziția POLI AutoFest (sursă foto: Universitatea Politehnică din București)

O experiență unică

„De-a lungul timpului, ingineria a reprezentat principalul motor al schimbării, alimentat de viziunea celor care și-au ales-o drept profesie. POLI AutoFEST oferă tinerilor un punct de contact cu industria, astfel, cele mai importante companii din domeniu și-au anunțat deja prezența. Totodată ne dorim să le oferim vizitatorilor o experiență unică, o incursiune într-un univers al automobilului. În prezent, această industrie se află în plin proces de transformare și se axează pe dezvoltarea alternativelor dedicate unui transport sustenabil, dar și pe tehnologie sau pe eficiență. Pentru un tablou complet al industriei auto, de la cea de a doua ediție nu puteau lipsi nici mașinile de epocă. Avem multe surprize pregătite pentru cei prezenți la ediția din acest an, de la concursuri cu premii oferite de organizatori și expozanți, răspunsuri la întrebări legate de poziția corectă la volan, răspunsuri la mituri urbane legate de siguranța rutieră, conferințele de specialitate, diagnosticare tehnică a automobilelor, dar și sesiuni de test drive, spune Mihnea Costoiu, rectorat Universitatea Politehnică din București.

Domeniul transporturilor și industria auto, aduse în discuție la o conferințăă din cadul UPB (sursă foto: Universitatea Politehnică din București)

Domeniul transporturilor și industria auto, aduse în discuție la o conferințăă din cadul UPB (sursă foto: Universitatea Politehnică din București)

Pe lângă expoziția de automobile, POLI AutoFEST va prezenta și o serie de demonstrații auto spectaculoase. Celebra manevră a derapajului controlat va fi realizată într-o manieră profesionistă, de către piloți experimentați, pregătiți să fascineze publicul prezent la eveniment. Pe lângă demonstrațiile de drift, participanții vor avea șansa să asiste la prezentarea mai multor tehnici de condus defensiv, dar și la sesiuni de test drive.

Rolul-cheie

Într-o lume mereu în mișcare, ingineria transporturilor are un rol cheie în dezvoltarea și funcționarea societăților moderne, conectând oamenii, stimulând creșterea economică și îmbunătățind calitatea vieții.

„Transportul reprezintă o componentă importantă și indispensabilă a economiei, aflată în continuă dezvoltare. Facultatea de Transporturi pregătește absolvenți cu competențe în multiple domenii precum construcția și exploatarea vehiculelor rutiere și feroviare, trafic și siguranța circulației, managementul transporturilor, logistica transporturilor, sisteme inteligente de transport, mașini electrice și autonome. Calitatea pregătirii studenților reprezintă principala preocupare a facultății noastre, fiind în permanență conectați la cerințele pieței muncii. POLI AutoFEST va oferi participanților o călătorie între lumea autovehiculelor istorice și cele mai noi și provocatoare realizări din industria auto. Transportul stă la baza tuturor acțiunilor umane iar dezvoltarea acestui domeniu se axează pe tehnologie, sustenabilitate și eficiență. Astfel, conferințele de specialitate, concursurile, workshop-urile, demonstrațiile auto și expozițiile îi vor aduce pe cei prezenți la eveniment cu un pas mai aproape de transportul viitorului”, declară Ilona Costea, decan la Facultatea de Transporturi, Universitatea Politehnică din București.

Festivalul se adresează atât publicului larg, pasionaților de automobile, profesioniștilor din industrie, cât și elevilor și studenților, viitorii ingineri ai țării. Prima ediție a POLI AutoFEST a reprezentat un real succes, reunind zeci de mărci auto, peste 100 de modele de automobile, sute de participanți și peste 25.000 de vizitatori din toată țara.