Lifestyle

Polițiști atacați cu o armă neconvențională. Femeia a reușit să-i rănească, unul a ajuns la spital, iar ea în instanță

Polițiști atacați cu o armă neconvențională. Femeia a reușit să-i rănească, unul a ajuns la spital, iar ea în instanță

O femeie din Massachusetts i-a șocat pe reprezentanții autorităților care au încercat, săptămâna trecută, să pună în aplicare un ordin de evacuare.

Apicultoare profesionistă, femeia a folosit drept armă… un roi de albine.

Povestea a început când femeia în vârstă de 55 de ani, pe numele său Rorie Woods, a parcat mașina la o locuinţă din Longmeadow. Atunci a observat că la fața locului se aflau reprezentanţii autorităţilor care erau în proces de executare a unui aviz de evacuare, a declarat departamentul şerifului într-un comunicat.

Potrivit informațiilor oferite de Reuters, locația se găsește în afara oraşului Springfield din Massachusetts și aparține unui bărbat care contestase mai mulţi ani în instanţă decizia privind evacuarea sa. În ajutorul lui au sărit și activiștii anti-evacuare, din rândul cărora face parte și Woods, a explicat un purtător de cuvânt al departamentului şerifului într-un e-mail.

A deschis capacele și le-a dat drumul albinelor

Femeia avea atașată de mașină o remorcă plină cu stupi, iar când i-a văzut pe oamenii legii, a plecat de la mașină și a mers să deschidă capacele pentru a elibera albinele, a indicat departamentul. „Un ajutor al şerifului a încercat s-o oprească, dar când albinele agitate au început să iasă şi să înconjoare zona, s-a retras”, a precizat instituţia.

Femeia a mers mai departe, a spart capacul unui stup, apoi l-a răsturnat, pentru a agita albinele. Acestea s-au enervat și au început să înțepe nu doar pe polițiști, dar și pe diverși trecători, iar una dintre persoanele care trebuia să pună planul de evacuare în funcțiune, a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

„Dacă se întrece măsura şi este pus în pericol atât personalul meu, cât şi publicul, promit că trec la arestări”

Ulterior, femeia a mers și mai departe, și-a pus costumul de apicultor şi a pus un stup în faţa casei. A sperat până în ultima clipă că va putea opri evacuarea, dar a fost arestată. „Susţin dreptul oamenilor de a protesta paşnic, dar dacă se întrece măsura şi este pus în pericol atât personalul meu, cât şi publicul, promit că trec la arestări”, a spus şeriful din comitatul Hampden, Nick Cocchi. Nu e pentru prima dată când femeia s-a confruntat cu mai multe acuzații de acte de violență, dar mereu a spus că e nevinovată.