Info Actual

Info Actual > Politică > Polițiștii dau ultimatum Guvernului Cîțu. „Vom acţiona doar la solicitări. Intervenim doar la 112”
Politică

Polițiștii dau ultimatum Guvernului Cîțu. „Vom acţiona doar la solicitări. Intervenim doar la 112”

Polițiștii dau ultimatum Guvernului Cîțu. „Vom acţiona doar la solicitări. Intervenim doar la 112”

Decizia premierului Florin Cîțu de a îngheța salariile în anul care abia a început, a generat un val uriaș de nemulțumiri în sistemul bugetar.

După grefieri, care au manifestat în fața prefecturilor, chiar în ultima zi a anului trecut, iată, polițiștii au trecut la amenințări.

Cosmin Andreică, preşedintele Sindicatului EUROPOL a anunțat că polițiștii nu vor mai da amenzi din 11 ianuarie, dacă Guvernul nu va accepta mărirea salariilor în 2021.

Polițiștii au trecut la amenințări

Poliţiştii sunt nemulţumiţi după decizia Guvernului de a îngheţa salariile şi speră ca prin protest să primească „salarizare echitabilă”.

“„ constată. Noi suntem siguri că în această perioadă colegii noştri vor manifesta mai multă îngăduinţă şi vor aplica cu preponderenţă avertismente scrise. Când vorbim de situaţii în care cetăţeanul nu înţelege că a încălcat legea, vom da şi amenzi, nu se pune problema.

Dar cu preponderenţă vorbim despre avertismente scrise. Dar până la urmă, să nu ne amăgim. Persoanele care încalcă legea sunt cele care o făceau şi ieri,  nu o încalcă azi pentru că ştiu că poliţiştii aplică avertismente. Despre asta vorbim!

Acum va fi un paradox. Dacă până acum eram acuzaţi că aplicăm amenzi, că hăituim poporul şi aşa mai departe, acum aceleaşi persoane sunt mirate că nu vom mai aplica amenzi şi că va fi haos. Trebuie să ne hotărâm. E bine sau nu e bine că poliţiştii dau amenzi?”, a declarat Cosmin Andreică, preşedintele sindicatului EUROPOL.

Ultimatum pentru Guvern

„Sperăm să nu ajungem nici măcar la etapa a doua a protestului, mai ales la a treia. Dar dacă vom ajunge, ne vom comporta ca magistraţii care au protestat la începutul lui 2020. Ne vom prezenta la lucru, dar vom acţiona doar la solicitări, nu vom mai face muncă de prevenţie. Asta înseamnă că vom interveni doar la apelurile la serviciul de urgenţă 112″, a mai spus Cosmin Andreică.

Iată care sunt etapele protestului

„Din 11 ianuarie începem cu prima formă de protest. Fără bani din amenzi la bugetele locale, doar AVERTISMENTE!

Din 18 ianuarie, refuzăm orele suplimentare, permanența iar activitățile specifice pandemiei, pe care nu le avem ca atribuții în fișa postului nu le mai îndeplinim.

Din 25 ianuarie, intervenim doar la 112″, au transmis cei de la EUROPOL pe Facebook.