Actual Diverse

Polițiștii din Capitală și județul Ilfov sunt îngroziți de o bandă de hoți înarmați, în libertate. „Vorbim despre o armă letală”

Polițiștii din Capitală și județul Ilfov sunt îngroziți de o bandă de hoți înarmați, în libertate. „Vorbim despre o armă letală”
renasterea.ro

Bucureștiul și Ilfovul sunt în plină alertă. Câțiva hoți înarmați, care au mai multe tâlhării la activ, sunt în libertate. Aceștia au furat arma și încărcătorul unui pădurar din Balotești. Au dat lovitura la finalul anului trecut (2022), dar n-au fost prinși nici până acum de către polițiști. Până acum,  spargerile din județul Ilfov au continuat, iar polițiștii cred că este vorba până la urmă despre aceeași bandă de hoți

Proprietarii au fost bătuți de tâlhari

În ultima lună, în comuna Balotești, au avut loc multiple fapte cu violență, iar polițiștii cred că au de-a face cu o bandă de tâlhari. Dintre  aceștia, polițiștii au prins doar unul.

În două cazuri cel puțin trei case au fost sparte. Proprietarii erau înăuntru și în toate cazurile au fost bătuți de tâlhari. Un bătrân de 81 de ani a ajuns și la spital, un alt bărbat alegându-se cu o lovitură puternică la cap.

În acest moment, cea mai mare problemă  pentru polițiști o reprezintă furtul unui pistol tip Carpați, cu tot cu încărcător, din cantonul silvic al unui pădurar din Balotești. Până în prezent cel care a furat pistolul nu a fost prins și  nici arma nu a fost găsită.

Cum acționează hoții

Deși sunt pline de violențe, metodele de acțiune sunt simple: tâlharii aleg în special case unde stau proprietari în vârstă, intră peste ei, îi bat și le fură bunurile.

„Vorbim despre o armă letală”

Potrivit jurnalistului de investigații Antena 3 CNN, respectiv Carmina Pricopie, ”Poliția Ilfov ar trebui să vină cu niște precizări și să ne spună dacă toate cele 3 cazuri au legătură între ele, pentru că nu putem să nu observăm că există un tipar și anumite coincidențe.

Arma respectivă a fost furată fix înainte de a începe acest val de fapte comise cu o violență extremă. De aici ne putem gândi că această bandă de tâlhari e posibil să fi folosit această armă. Aceste spargeri sunt doar supoziții ale noastre. Poliția ar trebui să vină și să le clarifice. Vorbim despre o armă letală, vorbim despre un pistol cu glonț și muniții aferente.

Deci nu a fost o spargere la întâmplare și pe lângă alte bunuri furate, au furat și acest pistol pentru că l-au găsit”, scrie antena3.ro.