Actual

Pompierii și polițiștii fac ultimele atenționări înainte de Înviere

Pompierii și polițiștii fac ultimele atenționări înainte de Înviere

Va fi o noapte specială. Majoritatea românilor vor merge la biserică ca să participe la Sărbătoara Învierii Domnului Iisus Hristos. Sunt câteva lucruri la care e bine să fie atenți toți credincioșii ortodocși și greco-catolici din România.

Pompierii și polițiștii fac ultimele atenționări înainte de Înviere

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situații de Urgență recomandă populației să utilizeze cu mare atenție lumânările în noaptea Învierii pentru a nu provoca incendii.

Purtătorul de cuvânt al IGSU, Adrian Marin, spune că peste 5.000 de pompieri sunt pregătiți să intervină în cazul urgențelor. El le recomandă preoților și oamenilor care participă la slujba de Înviere să nu apropie lumânările de haine, să nu le transporte aprinse în mașinile personale și să fie atenți la locurile de parcare, pentru a nu bloca anumite căi de acces.

Pompierii au recomandări și pentru utilizarea lumânărilor în interiorul locuinței. Adrian Marin atenționează asupra acesteia.

„Amplasarea lumânărilor și a candelelor aprinse se realizează în suporturi care nu pot lua foc. Spre exemplu, într-o farfurie cu puțină apă, departe de perdele, de materiale lemnoase sau electrocasnice și în nicio situație nu lăsați lumânările sau candele aprinse nesupravegheate și nu adormiţi cu lumânările aprinse. De asemenea, nu lăsați lumânările aprinse sau alte mijloace de aprindere la îndemâna copiilor”.
Un alt risc la care se expune populația în noaptea Învierii este spargerea locuințelor în timpul Slujbelor Pascale și de aceea reprezentanții Poliției Române sfătuiesc oamenii să nu lase locuințele bine asigurate, să nu facă publică plecarea de acasă.