Actual International

Breaking: Posibil atentat la Berlin. Un vehicul a intrat în mulțime. Baie de sânge pe șosea, un mort și 12 răniți

Posibil atentat la Berlin. Un vehicul a intrat în mulțime. Baie de sânge pe șosea, un mort și 12 răniți
Foto: enas.com/ video: twitter

În mijlocul zilei, un incident rutier a provocat moartea unei persoane și a rănit cel puțin 12 oameni, din primele cercetări la fața locului.

Alertă la Berlin. Un vehicul a intrat într-o mulțime de oameni. Baie de sânge pe șosea, cu un om mort și 12 răniți

Este alertă maximă în Berlin, după ce un vehicul a lovit în plin o mulțime de oameni.

O mașină a intrat în plin într-un grup de oameni ce se aflau în vestul Berlinului, într-o locație publică, aglomerată, provocând moartea unei persoane și rănirea a cel puțin 12 oameni, a anunțat miercuri televiziunea publică germană rbb24, citând serviciile de urgență. Suspectul a fost imediat arestat, după cum a anunțat poliția.

Un bărbat ar fi intrat cu mașina într-un grup de oameni. Nu se știe încă dacă a fost un accident sau un act deliberat„, a declarat poliția la scurt timp după incident, adăugând că atacatorul a fost reținut.

Agențiile de stiri, publicațiile internationale, vehiculează ideea că sunt de fapt 30 de rănici și nicidecum 12 cum au declarat oficialitățile.

Purtătorul de cuvânt al poliției din Berlin, Martin Dams, a declarat că incidentul a avut loc lângă popularul bulevard comercial Kurfuerstendamm, aflat în vestul capitalei germane.

Locația se află în imediata apropiere a bisericii Gedaechtniskirche, unul dintre cele mai cunoscute monumente din Berlin. Deși inițial a plecat zvonul cum că ar fi 30 de răniți, ulterior oamenii legii au rectificat oferind cifra de 12 persoane care s-au ales cu răni și leziuni, după accident.

Cotidianul local Bild a scris că bărbatul conducea o mașină mică Renault. La fața locului au intervenit, într-un număr mare, serviciile de intervenție și salvare.

Din primele cercetări de la fața locului nu reiese dacă accidentul a fost întâmplător sau cu bună știință, motiv pentru care oameni legii cercetează ambele piste.

Este luată în considerare ideea unui atentat deoarece incidentul a avut loc în apropiere de locul unui alt atac fatal, din 19 decembrie 2016, când Anis Amri, un solicitant de azil tunisian, recunoscut ca având legături islamiste, a deturnat un camion, l-a ucis pe șofer și apoi a intrat cu vehiculul direct în mulțime. Și atunci și acum a rezultat o baie de sânge, care a rămas întipărită profund, ale căror urme nu s-au șters nici până astăzi.

Cei prezenți la fața locului su scris pe paginile de social media că este o oroare întâmplarea, care i-a prins pe oameni total nepregătiți, rămânând în urma lor o adevărată baie de sânge.