Actual International

Poșta spaniolă și autoritățile sunt în alertă maximă. S-a primit a treia ”scrisoare”, de data aceasta un pachet cu bombă!

Poșta spaniolă și autoritățile sunt în alertă maximă. S-a primit a treia ”scrisoare”, de data aceasta un pachet cu bombă!
Infoactual

A treia scrisoare s-a dovedit a fi un pachet suspect care a ajuns într-o altă locație, tot în Spania.

Poșta spaniolă și autoritățile sunt în alertă maximă. S-a primit a treia ”scrisoare”, de data aceasta, un pachet cu bombă!

Potrivit presei spaniole, joi, 1 decembrie 2022, un al treilea pachet suspect a fost trimis la baza aeriană spaniolă Torrejón de Ardoz.

În urma exploziei unei scrisori-capcană la ambasada Ucrainei din Madrid la 30 noiembrie 2022, care a rănit un angajat, un alt pachet suspect a fost trimis la baza aeriană spaniolă Torrejón de Ardoz la 1 decembrie.

Acesta este al treilea mesaj cu bombă, primit, deocamdată, de nu se știe unde. Despre celelalte două a scris anterior, pe larg, Infoactual.

Potrivit presei spaniole El Confidencial, baza aeriană din Torrejón de Ardoz a primit în ultimele ore un pachet similar celor trimise ieri la ambasada Ucrainei din Madrid și la o companie din Zaragoza care a trimis lansatoare de rachete trupelor ucrainene.

Poșta spaniolă și autoritățile sunt în alertă maximă. Poliția națională a Spaniei se află la fața locului și a preluat investigațiile.

Postul de știri a relatat că, la ora 9.00, experții în explozibili TEDAX încă analizau pachetul pentru a evita riscurile.

Pachetul ar fi fost detectat între orele 3 și 4 dimineața, după ce sistemele de securitate de la baza din Torrejón de Ardoz (Madrid) au stabilit că este suspect în urma examinării cu raze X. Pachetul era adresat Centrului de sateliți.

După cum s-a precizat, un angajat al ambasadei, care a fost „ușor rănit”, a mers la un spital din capitala Spaniei după explozia scrisorii-capcană, care a avut loc în jurul orei 13.00 la 30 noiembrie a.c.

Amintim că o a doua scrisoare-bombă a fost livrată la compania Instalaza din Zaragoza, care a furnizat lansatoarele de grenade pe care Spania le-a donat Ucrainei.

Instalaza produce echipamente militare și de infanterie din 1943, iar în prezent produce lunete, lansatoare de grenade și echipamente antitanc. Extrem de ușoare, echipamentele sunt ușor de transportat, ceea ce le face ideale pentru utilizarea pe teren.