Lifestyle

Povestea de dragoste a regelui Charles al III-lea și a Camillei Parker Bowles. Din anii 70 până în prezent

Regele Charles și regina consoartă Camilla Sursa foto The US Sun

Povestea de dragoste de la Curtea Regală Britanică a ținut ani de zile primele pagini ale ziarelor încă din 1970 și continuă și în prezent, având în vedere contextul încoronării regelui ce va avea loc sâmbătă. Cuplul a avut suișuri și coborâșuri, însă a rezistat de-a lungul anilor.

Înainte ca Regele Charles al III-lea, pe atunci Prințul Charles, să se căsătorească cu Prințesa Diana, pe atunci Diana Spencer, în 1981, se pare că era deja îndrăgostit de fosta sa iubită, Camilla Parker Bowles, actuala regină consoartă.

După o curtare îndelungată, Charles și Camilla s-au căsătorit în aprilie 2005. Cei doi sunt căsătoriți și astăzi, iar idila lor, care durează acum zeci de ani, a fost bine documentată în cărțile de istorie regală, în documentare, în serialul de succes The Crown și chiar în cartea de memorii a Prințului Harry, Spare.

În cele ce urmează, aruncați o privire înapoi la întreaga poveste de dragoste dintre actualul rege și regina Angliei – de la primele lor întâlniri și încurcături de-a lungul căsătoriei lui Charles cu prințesa Diana, pe atunci în curs de dizolvare, până la fericita lor viață de familie de acum.

Ziua în care Prințesa Diana și Charles și-au fpcut publică logodna Sursa foto DCNews

Ziua în care Prințesa Diana și Charles și-au fpcut publică logodna Sursa foto DCNews

1970: Prima întâlnire dintre Charles și Camilla

Rapoartele despre prima întâlnire a cuplului variază ușor, dar se crede că Prințul Charles a întâlnit-o pe Camilla Shand la un meci de polo în Windsor Great Park în 1970, potrivit BBC.

Deși, People citează că cei doi s-au întâlnit la o petrecere ani mai târziu, în 1972.

„Când l-a întâlnit pe Prinț la o petrecere în 1972, Camilla Shand, pe atunci o postdecembristă de 25 de ani care locuia la Londra, i-a spus cu obraznicie: „Străbunica mea a fost amanta stră-străbunicului tău. Simt că avem ceva în comun”, a relatat publicația.

Indiferent care versiune a evenimentului este adevărată, cu siguranță a existat o scânteie.

Charles s-a alăturat Marinei Regale în 1971 și, în ciuda faptului că a început să se întâlnească cu Camilla, se pare că relația s-a răcit atunci când prințul s-a întors la datorie. People a relatat: „Deși prințul îndrăgostit a curtat-o timp de șase luni, nu a reușit să o ceară în căsătorie înainte de a se întoarce pe mare în februarie 1973”.

1973: Camilla se căsătorește cu Andrew Parker Bowles

După ce Charles a plecat la îndatoririle sale navale, Camilla și-a reluat relația cu Andrew Parker Bowles, pe care l-a întâlnit pentru prima dată la o petrecere în 1965. Cei doi s-au căsătorit în cele din urmă la 4 iulie 1973. Potrivit autoarei Penny Junor în „The Duchess: Camilla Parker Bowles and the Love Affair That Rocked the Crown”, Camilla și Andrew s-au despărțit anterior, după ce el ar fi început o relație cu prințesa Anne. Potrivit lui Junor, este posibil ca Camilla să nu se fi întâlnit niciodată cu Prințul Charles dacă Andrew nu s-ar fi cuplat cu Anne.

Camilla și Andrew au avut ulterior doi copii împreună: Laura Parker Bowles fiul Tom Parker Bowles. Ceea ce îi leagă și mai tare pe Camilla și pe actualul rege al Marii Britanii este faptul că Charles este nașul lui Tom.

1977: Prima întâlnire dintre Charles și Diana

Când Diana l-a întâlnit pentru prima dată pe Prințul Charles, acesta se întâlnea cu sora ei, Sarah, actuală McCorquodale. La acea vreme, Diana avea doar 16 ani. The Guardian a descris-o pe McCorquodale ca fiind „o fostă iubită a prințului Charles” și a citat-o spunând: „Eu i-am prezentat. Eu sunt Cupidon”. Într-un interviu televizat după logodna ei cu Charles în 1981, Diana a spus despre acea primă întâlnire: „Era în 1977, Charles a venit să stea. Era un prieten al surorii mele Sarah. A venit pentru o partidă de vânătoare. Ne-am cam întâlnit pe un câmp arat”.

Logodna dintre Diana și Charles a fost anunțată la 24 februarie 1981, iar cei doi s-au căsătorit doar câteva luni mai târziu, la 29 iulie. Diana abia împlinise 20 de ani, în timp ce prințul Charles avea 32 de ani.

Nunta dintre Prințesa Diana și Prințul Charles Sursa foto Bihoreanul

Nunta dintre Prințesa Diana și Prințul Charles Sursa foto Bihoreanul

În 1991, Diana i-a dezvăluit biografului Andrew Morton că, la nunta ei, a căutat-o pe Camilla în congregație. Ea a dezvăluit, conform Good Housekeeping: „Știam că era acolo, bineînțeles. M-am uitat după ea. Așa că, mergând pe culoar, am văzut-o pe Camilla, gri deschis, cu o pălărie pilier cu voal”.

În ciuda acestei situații, Charles și Prințesa Diana au avut doi copii: prințul William în 1982 și prințul Harry în 1984. Totuși, cei doi soți au divorțat mai târziu.

Printesa Diana, Charles și cei doi fii William și Harry Sursa foto CaTine.ro

Printesa Diana, Charles și cei doi fii William și Harry Sursa foto CaTine.ro

1986: Charles reîncepe relația cu Camilla

După ce ar fi avut o legătură intermitentă în anii anteriori, Charles și Camilla și-ar fi reluat relația fizică în 1986, în timp ce amândoi erau căsătoriți cu alte persoane și își întemeiau familii, potrivit People. Într-un interviu acordat în 1995 pentru emisiunea Panorama de la BBC One, Diana a declarat celebru: „Eram trei în această căsnicie, așa că era cam aglomerat”, aceasta făcând referire la Camilla. De asemenea, ea a dezvăluit că a confruntat-o o dată pe Camilla în legătură cu aventura, fără prea mare succes.

1993: Conversațiile private dintre Charles și Camilla sunt dezvăluite 

La începutul anului 1993, o conversație intimă dintre Camilla și Charles a fost difuzată, confirmând relația ilicită a cuplului. Înregistrate în 1989, publicarea înregistrărilor a provocat un scandal uriaș pentru familia regală.

The Mirror a publicat o transcriere a conversației adesea răutăcioase, ale cărei detalii ar fi dus la dizolvarea căsătoriei lui Charles cu Diana și a căsătoriei Camilei cu Andrew. Camilla a depus cererea de divorț în ianuarie 1995, în timp ce Charles și Diana și-au finalizat divorțul în august 1996.

1994: Charles și „prietena lui” Camilla

Într-un documentar TV difuzat în 1994, Charles a recunoscut că a avut o relație apropiată cu Camilla, potrivit The New York Times, și a numit-o „o prietenă de-a mea”. El a spus: „A fost o prietenă de foarte mult timp și va continua să fie o prietenă pentru foarte mult timp”.

1997: Moartea prințesei Diana zguduie lumea

Prințesa Diana a murit în mod tragic pe 31 august 1997, în urma unei coliziuni în trafic la Paris. Avea 36 de ani, iar accidentul a curmat și viața partenerului ei de atunci, omul de afaceri Dodi Fayed, și a șoferului lor, Henri Paul.

Mașina în care se află Prințesa Diana în timpul impactului Sursa foto The Telegraph

Mașina în care se află Prințesa Diana în timpul impactului Sursa foto The Telegraph

1998: Charles o prezintă pe Camilla fiilor săi

The Guardian a relatat în 1998 că „consilierii regali au confirmat că prințul William a întâlnit-o pentru prima dată pe Camilla Parker Bowles, partenera tatălui său”. Conform publicației, „O campanie transparentă de „introducere” a doamnei Parker Bowles în viața publică a început după divorțul lui Charles. Dar a fost abandonată după moartea Dianei, Prințesa de Wales, anul trecut”.

Se presupune că prințul Harry ar fi întâlnit-o pe Camilla la o dată ulterioară. Cu toate acestea, nu toată lumea din familia regală a fost de acord cu relația publică a lui Charles cu Camilla. Los Angeles Times a dezvăluit că, atunci când a venit vorba de petrecerea de 50 de ani a lui Charles, „Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip au dezaprobat relația adulteră a fiului lor cu Parker Bowles și au stat deoparte”.

Regele Charles al III-lea și Camilla Parker, Sursa foto dreamstime.com

Regele Charles al III-lea și Camilla Parker, Sursa foto dreamstime.com

1999: Charles și Camilla apar pentru prima dată în public împreună ca și cuplu

Camilla și Charles sunt fotografiați împreună pentru prima dată ca și cuplu la Ritz din Londra, la petrecerea de ziua de naștere a surorii Camillei, Annabel Elliot.

Charles si Camilla Sursa foto HuffPost

Charles si Camilla Sursa foto HuffPost

2000: Regina acceptă, în sfârșit, să o întâlnească pe Camilla

Potrivit BBC, regina Elisabeta a II-a a refuzat mult timp să o întâlnească pe Camilla, în ciuda faptului că Charles era serios în privința ei. Cu toate acestea, în 2000, ea a acceptat o invitație la petrecerea de 60 de ani a regelui Constantin al Greciei, care a avut loc la reședința lui Charles, Highgrove, și unde a fost prezentă și Camilla. Faptul că regina a acceptat să se întâlnească cu partenera fiului ei a însemnat un mare pas înainte pentru familia regală și un câștig pentru echipa de relații publice a lui Charles.

Charles, Camilla și Regina Elisabeta a II- a Sursa foto Vanity Fair

Charles, Camilla și Regina Elisabeta a II- a Sursa foto Vanity Fair

2001: Charles și Camilla se sărută în public

La un eveniment pentru Societatea Națională de Osteoporoză la Somerset House din Londra, Charles și Camilla au fost fotografiați îmbrățișându-se și sărutându-se, dovedind că relația lor devenea mai serioasă.

Charles și Camilla sarutându-se Sursa foto People

Charles și Camilla sarutându-se Sursa foto People

2005: Charles se căsătorește cu Camilla

Charles și-a anunțat logodna cu Camilla în februarie 2005, după ce a locuit cu aceasta la Clarence House din 2003. La 9 aprilie 2005, Charles și Camilla s-au căsătorit în cadrul unei ceremonii civile la Windsor Guildhall. Ceremonia a fost urmată de o binecuvântare oficială din partea Arhiepiscopului de Canterbury la Capela St. George din Castelul Windsor, conform harpersbazaar.com.

Nunta dintre Charles și Camilla Sursa foto Good Housekeeping

Nunta dintre Charles și Camilla Sursa foto Good Housekeeping

2020: Charles și Camilla sărbătoresc cea de-a 15-a aniversare a căsătoriei lor

Charles și Camilla au petrecut carantina la Birkhall pe fondul pandemiei COVID-19. Amândoi au contractat coronavirusul (la fel ca și regina Elisabeta a II-a), dar s-au recuperat curând. Ducele și ducesa de Cornwall au sărbătorit 17 ani de căsătorie în aprilie 2022, dovedind că orice contestatar se înșela. Pentru a marca cea de-a 15-a aniversare a lor în 2020, cuplul a împărtășit o fotografie pe Instagram, pozând la domeniul lor scoțian Birkhall, alături de cei doi câini ai lor. „„naintea celei de-a 15-a aniversări de nuntă a Prințului de Wales și a Ducesei de Cornwall, care va avea loc mâine, împărtășim această fotografie a Altețelor Lor Regale cu câinii Ducesei, Bluebell și Beth”, se arată în legenda postării.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Clarence House (@clarencehouse)

2022: Camilla este numită regină consort a Regatului Unit

În timpul Jubileului de Platină, regina Elisabeta a II-a a împărtășit într-o declarație că a fost „dorința ei sinceră” ca Camilla să fie numită regină consort atunci când Charles va urca pe tron. Potrivit unui purtător de cuvânt al Clarence House, Charles și Camilla au fost „emoționați și onorați” de cuvintele monarhului.

Regina Elisabeta a II-a și Camilla Parker Sursa foto Stirile ProTV

Regina Elisabeta a II-a și Camilla Parker Sursa foto Stirile ProTV

În urma decesului Majestății Sale, în septembrie, Camilla, cu binecuvântarea regretatei regine, a fost numită oficial regină consort a Regatului Unit, alături de un acum rege Charles al III-lea.