Actual International

Ultimul drum. Bilanțul momentelor unice, așa cum a fost și viața monarhului britanic. Ce cadouri ne-a lăsat regina Elisabeta 

Ultimul drum. Bilanțul momentelor unice, așa cum a fost și viața monarhului britanic. Ce cadouri ne-a lăsat regina Elisabeta 

O domnie unică și o plecare incredibilă, ambele aduc cu sine o serie de momente excepționale, magice, cu caracter unicat, așa cum a fost și regina Elisabeta a II-a, la fel de unică și minunată. Funerariile au reprezentat, în mare parte, celebrarea vieții ei. Oamenii din toată lumea, indiferent de statutul social, i-au adus un ultim omagiu, cu bucurie în suflet.

Ultimul drum. Bilanțul momentelor unice, așa cum a fost și viața monarhului britanic. Ce cadouri ne-a lăsat regina Elisabeta

Regina Elisabeta a II-a este înmormântată luni, după o maiestuoasă slujbă de stat la Westminster Abbey și o procesiune grandioasă la Castelul Windsor, care a atras o mulțime imensă, cu sute de mii de oameni în pelerinaj, în timp ce Marea Britanie își ia un ultim rămas bun de la cel mai longeviv monarh.

Este punctul culminant al celor zece zile de doliu de la moartea reginei pe 8 septembrie în Scoția, o perioadă de durere unificatoare și de schimbare necunoscută, relatează New York Times.

Britanicii, dar și personalitățile din întreaga lume, au venit să participe la funerariile reginei, dar și pentru a o conduce pe ultimul drum, pentru că domnia sa a reprezentat, în egală măsură, un simbol, o instituție și un om deosebit.

Festivitatea funerară a fost unică, deosebită și a adus cu sine momente unice, dintre care vom enumera următoarele:

 1. Peste un milion de participanți
 2. Reunirea familiei
 3. Peste 500 de șefi de state, guverne, reprezentați oficialități de stat
 4. Organizare după ceas, coordonată chiar de regină, din timp. Muzica de la funerarii a fost aleasă chiar de Majestatea Sa.

 

Fotografia de la aniversarea de anul acesta

Ce cadouri ne-a lăsat regina

 1. Ne-a arătat că există viață după moarte: curcubeul și lumina care a apărut deasupra sicriului, când era transportat
 2. Zâmbetul prin fotografia unicat de la ultima aniversare din 2022. Despre zâmbetul ei se spune că era contagios
 3. A reunit șefii de stat la catafalcul ei, chiar și cei care erau supărați de veacuri
 4. O familie reunită, care s-a coordonat impecabil
 5. Portretul ei pe timbrele care vor deveni prețioase și valoraose în viitor
 6. Culorile pastelate, moda personală unică, pentru care era numită ”Regina Curcubeu”
 7. Pacea din lume, pentru că la momentul plecării ei era pace pe Pământ
 8. Modelul de înțelepciune: a reușit să țină unite toate statele componente din Regatul Unit.

 

Foto: Europa Liberă

Unică și unicat

70 de ani de domnie. Lider apolitic. A schimbat legea britanică privind la ascensiunea la tron, acum și fetele având acest drept succesoral. A scris istoria lumii. Nu vom uita niciodată că Elisabeta a fost prima femeie care a avut o funcție înaltă într-o lume a bărbaților, atunci când a devenit regină.

O femeie puternică, a condus automobilul cu pasiune până în momentul în care sănătatea nu i-a mai permis aceasta. Se spune că a folosit primul telefon și posta singură pe social media. Citea zilnic ziarele, era mereu informată cu tot ce se ăntîmplă în lume. Milita pentru pace și era îngrijorată de situația din Ucraina.

9 din 10 persoane s-au născut după ce Elisabeta a devenit regină.

Recunoscută pentru umorul ei senzațional (să ne amintim rolul din filmul James Bond și acesta ar fi doar un exemplu), iubitoare de câini și cai, iubitoare de natură, regina ne-a lăsat cadou modelul ei de a fi, ca om, pe care îl putem prelua fiecare dintre noi, ca moștenire și să îl transmitem, la rândul nostru, pe mai departe.

Se închide o etapă istorică și se deschide alta.