Info Actual

Info Actual > Politică > Precizări ale ministrul sănătății. Cum vom circula după 15 mai
Politică

Precizări ale ministrul sănătății. Cum vom circula după 15 mai

Precizări ale ministrul sănătății. Cum vom circula după 15 mai aflăm dintr-o declarație a lui Nelu Tătaru. De la 15 mai, nu mai avem nevoie de declarația pe propria răspundere atunci când ne deplasăm în localitate, iar în afară se va putea ieși doar cu motive bine întemeiate care vor fi detaliate în perioada următoare – a precizat ministrul sănătății, Nelu Tătaru.

El a adăugat că și după 15 mai se vor menține măsurile de carantină instituționalizată și de izolare la domiciliu. Studiul pe care autoritățile sanitare îl vor face în cursul verii, și în cadrul căreia se va testa, se va constitui într-o prognoză legată de evoluția epidemiei din toamnă.

Nelu Tătaru: ”Pe parcursul acestei veri vom avea în continuare testări conform protocoalelor de Real Time PCR pentru testări moleculare în cadrul anchetelor epidemiologice, conform protocoalelor stabilite de INSP, care vor fi adaptate. În același timp, după 1 iunie, în funcție de evoluția curbei și pantei descendente a curbei, vom începe un studiu pe evaluare la nivel național, regional, local a persoanelor voluntare la care se vor verifica imunitatea. Avem o marjă în care putem calcula această imunitate cu o specificitate la 95% , încât putem evalua trecerea României prin pandemie, precum și prognoza evoluția viitoare în presupusa recrudescență de toamnă-iarnă.”