Info Actual

Info Actual > Ezoteric > Predică dureroasă a Părintelelui Calistrat: „Ne merităm toți Baraba pe care i-am ales în fruntea obștei”
Ezoteric

Predică dureroasă a Părintelelui Calistrat: „Ne merităm toți Baraba pe care i-am ales în fruntea obștei”

Predică dureroasă a Părintelelui Calistrat: „Ne merităm toți Baraba pe care i-am ales în fruntea obștei”. Părintele Calistrat de la Mănăstirea Vlădiceni din Iaşi a devenit celebru pe internet pentru predicile sale nonconformiste.
Pe Facebook, acolo unde este urmărit de peste 470.000 de oameni, preotul postează predicile sale în care vorbește despre învățăturile creștine într-un limbaj actual.

În ultima sa postare, Părintele Calistrat vorbește, cu amărăciune, despre alegerile proaste pe care le-a făcut poporul român, de-a lungul istoriei. Mai ales a celei acontemporane. Căci, în opinia părintelui, alegerile noastre ne-au adus în punctul în care ne aflăm azi.

„Ne merităm toți “Baraba” pe care ni i-am ales noi, în fruntea obștei și a cârmuirii. Și nu trebuie să fim triști, pentru că îi merităm pe deplin. Noi singuri am înțeles ce înseamnă dezmățul, dezordinea, fărădelegea, hoția, minciuna, nedreptatea și viclenia, duse la rang de dogmă. Noi nu știm ce cerem! Dar se pare că primim ceea ce merităm!

Pe vremuri oamenii l-au ales pe Baraba în locul Mântuitorului Iisus Hristos, s-au înșelat, așa cum ne înșelăm și noi astăzi când mergem sa îi ștampilăm. Ștampilăm fărădelege și spunem că Dumnezeu este rau cu noi.

Vremurile pe care trăim astăzi, sunt la fel de firești și istoria doar întoarce o pagină, pentru că sunt aceeași oameni, cu aceleași năravuri, cu aceleași apucături, cu aceleași mizerii sufletești, cu aceleași slăbiciuni omenești, cu aceleași neputințe si nerecunoștințe, sau respect și coloană vertebrală, discernere și mulțumire pentru binefacerile primite, și se coboară din hău în hău și din mizerie în mizerie, dând vina pe Dumnezeu”, este mesajul Părintelui Calistrat.