Actual

Prefectul Capitalei cere măsuri, în contextul valului de caniculă – stropirea asfaltului și RoAlert

Prefectul Capitalei cere măsuri, în contextul valului de caniculă – stropirea asfaltului și RoAlert

Stropirea asfaltului, dimineaţa şi seara şi mesaje mesaje RoAlert, în cazul avertizărilor nowcasting de cod roşu sau portocaliu. Acestea sunt sarcinile trasate de prefectul Capitalei, Toni Greblă autorităţilor din subordine în condiţiile în care sunt prognozate depăşiri ale indicelui de confort termic la nivelul Capitalei. De asemenea, Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov şi SMURD Bucureşti vor transmite Prefecturii Municipiului Bucureşti, zilnic, informaţii privind numărul persoanelor care au solicitat primul ajutor.

Prefectul Capitalei cere măsuri, în contextul valului de caniculă – stropirea asfaltului și RoAlert

Având în vedere că, în următoarele zile, sunt prognozate depăşiri ale indicelui de confort termic la nivelul Municipiului Bucureşti, Prefectul Capitalei, Toni Greblă, a solicitat autorităţilor administraţiei publice locale să ia toate măsurile care se impun pentru protejarea populaţiei.

De asemenea, vor fi luate măsuri suplimentare. Astfel, prin grija Direcţiilor Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, vor fi identificate persoanele vulnerabile, se va asigura Telverde şi, pe perioadele aflate sub atenţionare de cod galben sau portocaliu, vor fi organizate puncte de acordare a asistenţei medicale şi de distribuire a apei potabile”, spune prefectul.

Toni Greblă arată că Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov şi SMURD Bucureşti vor transmite Prefecturii Municipiului Bucureşti, zilnic, informaţii privind numărul persoanelor care au solicitat primul ajutor din cauza valului de căldură persistent.

Totodată, Primăriile şi Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă vor dispune măsuri în vederea stropirii asfaltului, dimineaţa şi seara.

În perioadele caniculare, autorităţile publice locale vor informa populaţia şi operatorii economici cu privire la măsurile de prevenire a efectelor periculoase pentru sănătatea populaţiei.

De asemenea, prin grija Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Dealul Spirii” Bucureşti – Ilfov, se vor emite, conform procedurilor, mesaje RoAlert în cazul avertizărilor nowcasting de cod roşu şi, în situaţiile care se impun, la cele de cod portocaliu.

Instituţiile implicate în prevenirea, diminuarea şi atenuarea efectelor negative ale caniculei, precum şi a altor fenomene meteorologice periculoase ce se pot produce în perioada de vară, pe teritoriul Municipiului Bucureşti, vor transmite zilnic, în perioadele aflate sub atenţionare de cod galben sau portocaliu, către Prefectura Capitalei, stadiul implementării măsurilor, se mai arată în comunicatul Prefecturii Capitalei.