Actual Politică

Prefectul Capitalei, Toni Greblă îi sugerează lui Nicuşor Dan să-l sune personal când vrea să-i comunice ceva

Prefectul Capitalei, Toni Greblă îi sugerează lui Nicuşor Dan să-l sune personal când vrea să-i comunice ceva

Pentru eficientizarea activităţii, prefectul Capitalei, Toni Greblă îi sugerează primarului general, Nicuşor Dan să găsească şi alte mijloace de comunicare directă, inclusiv telefonic.

Prefectul Capitalei, Toni Greblă îi sugerează lui Nicuşor Dan să-l sune personal când vrea să-i comunice ceva

Prefectura Capitalei a precizat că prefectul Toni Greblă „cu niciun prilej nu a susţinut că refuză să atace în instanţă cele două autorizaţii de construire” la care a făcut referire primarul Nicuşor Dan.

„Sugerăm domnului Primar General al Municipiului Bucureşti ca, pentru eficientizarea activităţii, să găsească şi alte mijloace de comunicare directă, inclusiv telefonic”, au transmis reprezentanţii Prefecturii.

De asemenea, reprezetanţii instituţiei precizează că au solicitat Inspectoratului de Stat în Construcții punerea la dispoziție a proceselor- verbale de control și comunicarea punctului de vedere legat de situaţia imobiliară din Şoseaua Kiseleff

„Demersurile instituției noastre nu s-au oprit însă aici, ci pentru îndeplinirea atribuțiilor ce revin prefectului, am solicitat Inspectoratului de Stat în Construcții punerea la dispoziție a proceselor- verbale de control și comunicarea punctului de vedere, rezultat al analizei celor reținute prin actele de control. Învederăm că în cel mai scurt timp, după primirea răspunsului de la Inspectoratul de Stat în Construcții, Prefectul Municipiului București va întreprinde toate măsurile legale, conform atribuțiilor sale, care rezultă în urma analizării celor două autorizații”, mai comunică Prefectura Capitalei.

Aşa cum am scris şi noi, la nici două săptămâni de la numirea sa în funcţia de prefect al Capitalei, Toni Greblă este atacat de primarul general, Nicuşor Dan.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a acuzat, vineri, că prefectul Capitalei, Toni Greblă, refuză să atace în instanţă două autorizaţii de construire pentru două imobile de pe Şoseaua Kiseleff, emise de Gabriela Firea pe final de mandat, spunând că e o abordare diversionistă, manipulatoare, total incorectă.

„Prefectul Capitalei refuză să atace în instanţă două autorizaţii de construire ilegale pentru două imobile de pe Şoseaua Kiseleff! Deşi prefectul este, conform legii, autoritatea care are atribuţia de a ataca în contencios administrativ autorizaţiile de construire ilegale, prefectul Toni Greblă susţine că nu poate „să dispună măsuri” şi că numai Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) are această pârghie”, a scris primarul general.