Actual Politică

Prefectul Capitalei vrea anularea restituirii Parcului Bordei: Din 1935, prin Decret Regal este domeniu public

Prefectul Capitalei vrea anularea restituirii Parcului Bordei: Din 1935, prin Decret Regal este domeniu public

Prefectul Capitalei, Toni Greblă solicită instanţei anularea dispoziţiilor prin care primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a restituit Parcul Bordei, printre motivele invocate numărându-se acela că terenul a fost expropriat prin decret regal, încă din 1935, în favoarea municipalităţii.

Prefectul Capitalei vrea anularea restituirii Parcului Bordei: Din 1935, prin Decret Regal este domeniu public

Urmare exercitării controlului de legalitate, Prefectul Municipiului Bucureşti a sesizat Tribunalul Bucureşti, solicitând anularea a două dispoziţii prin care Primarul General al Capitalei a reconstituit dreptul de proprietate unor persoane pe terenul din Parcul Bordei, anunţă instituţia, printr-un comunicat oficial.

Motivul principal, pentru care a solicitat anularea dispoziţiilor, este acela că terenul restituit a fost expropriat prin Decret Regal, încă din 1935, în favoarea Municipiului Bucureşti, în scop de utilitate publică, pentru amenajarea râului Colentina şi construirea salbei de lacuri pe acest curs de apă, mai precizează prefectul Capitalei.

Nicuşor Dan a semnat pe 3 iunie un acord cu familia Constanda

La începutul lunii iunie, primarul general al Capitalei Nicuşor Dan anunţa că a semnat, în numele Primăriei Municipiului Bucureşti, un acord cu familia Constanda pentru a rezolva problema datoriei de circa 125 de milioane de euro pe care municipalitatea o are, conform deciziei judecătoreşti definitive din anii trecuţi.

„În numele Primăriei Capitalei, am semnat un acord cu familia Constanda pentru a rezolva problema datoriei de circa 125 de milioane de euro pe care municipalitatea o are, conform deciziei judecătoreşti definitive din anii trecuţi”, a scris Dan.

Nicuşor Dan stabilise cu Costica Constanda eşalonarea sumei datorate pe o perioadă de 50 de luni.

„Acordul prevede eşalonarea sumei datorate pe o perioadă de 50 de luni, cu plăţi lunare până la stingerea întregii datorii. Foarte importantă este prevederea conform căreia conturile Primăriei Generale nu vor mai putea fi blocate sub nicio formă pe perioada derulării acordului. Acesta este punctul final al negocierilor purtate de mai bine de un an de zile, în care un rol important l-a avut şi Comisia Constanda din primărie, cea care a avut mai multe întâlniri dedicate găsirii de soluţii la această problemă (atât întâlniri interne, cât şi cu familia ori avocaţii familiei Constanda)”, a scris Nicuşor Dan pe Facebook.