Social

Prelungire de program la pașapoarte. Prima programare online este disponibilă abia în luna august

Prefectul Capitalei a luat decizia de a prelungi programul pentru eliberările de pașapoarte. Programul va fi prelungit începând  de luni

În urma cozilor imense create în București, prefectul Capitalei, Toni Greblă, a decis, vineri, ca programul de lucru cu publicul al Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte să fie prelungit, începând de luni, 20 iunie 2022.

Programul se va desfășura de luni până vineri, în intervalul orar 08:00-20:00 și în ziua de sâmbătă, în intervalul orar 08:00-16:00.

Motivul prelungirii programului

Nevoia cetățenilor care se prezintă la punctele de lucru ale Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte, puse la dispoziție în București, precum și cererile care au crescut cu 300%, au determinat luarea acestei decizii, formându-se cozi imense și fiind un timp mare de așteptare pentru cei care aplică online.

Conform precizărilor Prefecturii Capitalei, pentru persoanele care sunt interesate de eliberarea și înnoirea pașapoartelor, există, în continuare, posibilitatea de a se programa online, pe platforma web https://epasapoarte.ro/, însă așteptarea pentru un loc poate să dureze.

Programările online, abia în august

Programările online pentru centrul din mall-ul Park Lake, din apropierea parcului Titan, sunt disponibile începând cu data de 12 august

Prețul pentru pașaportul simplu electronic este în valoare de 258 de lei, pentru persoanele care au împlinit vârsta de 12 ani, iar pentru copiii care nu au împlinit încă această vârstă, taxa este de 234 de lei. De asemenea, pașaportul temporar prevede o taxa de 96 de lei, acesta fiind valabil indiferent de vârstă.