Actual

Se subțiază cozile la Pașapoarte. Cel mai modern centru din București va fi deschis într-un mall din Sectorul 4

Se subțiază cozile la Pașapoarte. Cel mai modern centru din București va fi deschis într-un mall din Sectorul 4
digi24.ro

În premieră pentru Sectorul 4, urmează să fie deschis  un centru nou de eliberare a pașapoartelor. Acesta va funcționa într-unul din marile centre comerciale ale Sectorului 4.

Se subțiază cozile la Pașapoarte. Cel mai modern centru din București va fi deschis într-un mall din Sectorul 4

Un nou punct de lucru al Serviciilor Publice Comunitare pentru Evidenţa şi Eliberarea Paşapoartelor Simple din Bucureşti şi judeţul Ilfov se va deschide în centrul comercial Grand Arena Mall, în premieră pentru Sectorul 4 al Municipiului București.

Noul punct de lucru, organizat de Primăria Sectorului 4, va funcționa în locul Centrului de Vaccinare din comercial Grand Arena Mall, a cărui activitate tocmai a fost suspendată.

Serviciile vor fi asigurate de 25 de funcționari

În cadrul acestui nou punct de lucru vor funcționa 10 ghișee, la care vor lucra zilnic aproximativ 25 de funcționari ce vor soluționa problemele legate de pașapoarte ale cetățenilor ce locuiesc în sudul zonei metropolitane București-Ilfov.

Demersurile pentru deschiderea acestui centru de pașapoarte din Grand Arena Mall, care va fi cel mai modern din București, au fost făcute de către primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, în colaborare cu  Toni Greblă, Prefectul Capitalei.

Astfel, cei doi oficiali din cadrul instituțiilor bucureștene au reușit să găsească soluția potrivită pentru îmbunătăţirea condiţiilor de desfăşurare a activităţii de eliberare a paşapoartelor şi pentru reducerea timpului de aşteptare la ghişee.

De logistica noului centru se va ocupa Prefectura Capitalei

În acest proiect, Primăria Sectorului 4 va pune la dispoziție spațiul necesar pentru noul centru de pașapoarte,  iar de organizarea logistică a acestuia va fi responsabilă Instituția Prefectului Municipiului București, conform protocolului de colaborare între cele două instituții.

„Valul de solicitări de eliberare a pașapoartelor din ultima perioadă ne-a arătat foarte clar că este nevoie să intervenim urgent și să le oferim o nouă alternativă oamenilor. Acesta este motivul pentru care, împreună cu domnul Toni Greblă, prefectul Capitalei, am reușit să identificăm spațiul din Grand-Arena Mall și să preluăm o bună parte din presiunea existentă asupra celorlalte sedii de pașapoarte din București”, declară Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, prin intermediului biroului de presă al institutiei.