Info Actual

Info Actual > Politică > Premieră mondială! Și-au numit gemenii „Covid” și „Corona”
Politică

Premieră mondială! Și-au numit gemenii „Covid” și „Corona”

Premieră mondială! Și-au numit gemenii „Covid” și „Corona.  Conform fr.24news.ro, un băiețel și o fetiță născuți în India, în contextul în care ţara se află în izolare, au fost numiți Corona și Covid. Gemenii s-au născut la Spitalul Memorial Dr. BR Ambedkar, la primele ore ale zilei de 27 martie.

Părinții, Preeti și Vinay Verma din Chhattisgarh, au declarat presei din India că numele Corona și Covid au fost alese pentru a le  aminti de greutăţile cu care s-au confruntat înainte de naşterea micuţilor.

Mama gemenilor, Preeti Verma (27 de ani), a povestit că nu a avut parte de niciun ajutor, deoarece membrii familiei nu au putut ajunge la Raipur din cauza restricţiilor de circulaţie.

“În contextul în care circulaţia maşinilor era oprită, am ajuns amândoi la spital târziu, în noapte, după multă suferinţă. De vreme ce naşterea a avut loc după dificultăţi aşa de mari, am dorit ca numele să fie memorabile şi unice”, a precizat ea, făcând aluzie la faptul că personalul spitalului i-a dat această idee.

Cu toate acestea, părinții gemenilor Corona și Covid au spus că ar putea ulterior să își schimbe decizia și să le schimbe copiilor numele.

În prezent India este plasată în izolare timp de trei săptămâni până la 14 aprilie, în contextul în care bilanţul pandemiei de COVID-19 în această ţară de 1,3 miliarde de locuitori a ajuns la circa 3.000 de cazuri de infectare şi 68 de decese.