Actual Social

Premieră. S-a deschis BASECAMP, un parc de aventură cu specific militar, realizat cu ajutorul americanilor de la Desevelu

Premieră. S-a deschis BASECAMP, un parc de aventură cu specific militar, realizat cu ajutorul americanilor de la Desevelu
facebook.com

BASECAMP este un proiect realizat de studenții voluntari ai Universității din Craiova, județul Dolj și constă în trasee de aventură cu specific militar.

Începând din data de 12 noiembrie 2022, craiovenii dar și cei care vizitează orașul Craiova își pot testa limitele și rezistența în condițiile în care se antrenează soldații americani.

„Basecamp” a fost construit în Parcul Tineretului din municipiul Craiova, acolo “unde am amenajat un colț de trasee de aventură și echipamente de antrenament militare”, a precizat primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu pe pagina sa de facebook.

FOTO facebook.com

Proiectul fost realizat la inițiativa studenților Universității din Bănie, care au construit o nouă atracție pentru comunitatea locală

 Potrivit edilului Craiovei, “proiectul a fost solicitat de studenții craioveni și este realizat prin parteneriatul Primăriei Craiova cu Universitatea din Craiova, firma Ford si Baza Militară Deveselu”.

“Basecamp”, un proiect cu specific militar

„Proiectul “Basecamp” din Parcul Tineretului din Craiova, oferă iubitorilor de adrenalină două trasee cu specific militar care testează limitele atât de natură fizică, cât și de natură psihologică”.

FOTO facebook.com

Ideea studenților din Cetatea Băniei a fost susținută de americanii de la Desevelu

Acest proiect a fost realizat cu sprijinul:

  • Primăriei Craiova (care a pus la dispoziție amplasamentul),
  • Naval Suport Facility Deveselu,
  • Centrul de Resurse și Angajament Ford (CRAF).

Ideea acestui proiect a pornit de la un grup de studenți ai Universității din Craiova si a fost dezvoltată cu sprijinul specialiștilor americani din cadrul Naval Suport Facility Deveselu, care au pus la dispoziție:

  • machetele grafice,
  • planurile de realizare a traseelor,
  • experiența unor militari de carieră.

“BaseCamp”, finanțat prin CRAF

Proiectul BaseCamp a fost finanțat prin Centrul de Resurse și Angajament Ford (CRAF). Acest centru (CRAF) a fost creat în anul 2015 și este rezultatul colaborării dintre Primăria Municipiului Craiova, Ford Motor Company Fund și Asociația Pentru Educație SV Oltenia (EDUCOL), fiind singurul centru Ford de această natură din Europa.

Accesul la “Basecamp” este gratuit

Intrarea la “Basecamp”, Craiova, este gratuită, iar vârsta minimă este de opt ani.

Inaugurarea oficială a “Basecamp” a avut loc în prezența:

  • primarului Craiovei,
  • rectorului Universității din Craiova,
  • fostului ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu,
  • unui ofițer American, potrivit celor scrise pe pagina de facebook a Universității din Craiova.

FOTO facebook.com