Info Actual

Info Actual > Politică > Premierul Marii Britanii, avertisment dur: „Nu suntem departe de cazul Italiei!”
Politică

Premierul Marii Britanii, avertisment dur: „Nu suntem departe de cazul Italiei!”

Premierul Marii Britanii, avertisment dur: „Nu suntem departe de cazul Italiei!” Boris Johnson le-a cerut cetățenilor britanici să rămână în casă pentru a opri răspândirea coronavirusului.

„Serviciul Național de Sănătate din Marea Britanie (NHS) ar putea fi „copleșit” de coronavirus, precum sistemul de sănătate italian, în doar două săptămâni”, a avertizat premierul Boris Johnson. Această declarație vine în contextul în care Anglia se confruntă cu un număr tot mai mare de decese.

Numărul de decese din Italia – țară cea mai grav lovită din lume – a ajuns la aproape 5.000 sâmbătă. În Marea Britanie, numărul de decese a ajuns la 233

„Numerele sunt foarte clare și  accelerează. Suntem doar la câteva săptămâni – două sau trei – în spatele Italiei ”, a spus Johnson. Acesta a mai adăugat că „dacă nu acționăm împreună, dacă nu facem efortul național eroic și colectiv pentru a încetini răspândirea – atunci este prea probabil ca propriul nostru NHS să fie în mod similar copleșit”, a spus premierul britanic, conform Sunday Telegraph.

Italia a depășit China ca țară cel mai grav afectată de virusul extrem de contagios joi. Guvernul italian a ordonat ca toate întreprinderile să se închidă până pe 3 aprilie în ultimul său efort disperat de a opri epidemia.