Actual Politică

Premierul Moldovei, vizită fulger în România. Nicolae Ciucă a dispus: două noi puncte de trecere a frontierei şi program non stop

Premierul Moldovei, vizită fulger în România. Nicolae Ciucă a dispus: două noi puncte de trecere a frontierei şi program non stop
FOTO: Guvernul României

Premierul Nicolae Ciucă a dispus ca toate instituţiile care se regăsesc în punctele de trecere să aibă program non-stop. Mai mult, acesta cerut şi deschiderea a două noi puncte de trecere a frontierei. Anunţul a fost făcut astăzi de purtătorul de cuvânt al Guvernului, după întâlnirea premierului Nicolae Ciucă şi premierul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița cu autoritățile responsabile pentru optimizarea traficului la frontiera cu Ucraina și Moldova. Şeful Poliției de Frontieră și reprezentanții altor instituții au plecat spre Albița, unde se vor întâlni cu omologii din Republica Moldova pentru a găsi soluții la fața locului.

Premierul Moldovei, vizită fulger în România. Nicolae Ciucă a dispus: două noi puncte de trecere a frontierei şi program non stop

Premierul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, a participat, vineri, la reuniunea interministerială convocată de prim-ministrul Nicolae Ciucă, la Palatul Victoria, pentru optimizarea traficului la frontiera cu Ucraina și Moldova.

„Alături de prim-ministrul României, a fost prezentă la reuniunea interministerială, care a inclus toate instituțiile competente pentru a găsi soluții la fluidizarea traficului, în special cel de marfă, la granița cu Republica Moldova și Ucraina, chiar Natalia Gavrilița, prim-ministru al Republicii Moldova. Cei doi prim-miniștri au avut un schimb de opinii legat de nevoia de a găsi soluții cât mai funcționale, în contextul în există o serie de puncte de trecea frontierei, la Albița, dar și la Galați puncte roșii”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

El spune că, în urma discuțiilor, șeful Poliției de Frontieră și reprezentanții altor instituții au plecat spre Albița, unde se vor întâlni cu omologii din Republica Moldova pentru a găsi soluții la fața locului.

„O altă măsură care va ușura reducerea presiunii este organizarea fluxurilor de mărfuri în funcție de încărcătură. Camioanele goale vor fi dirijate către Oancea, unde sunt valori de trafic mai reduse. (…) Premierul a dispus tuturor instituțiilor care se regăsesc în punctele de trecere un program permanent, șapte zile din șapte, 24 de ore din 24. (…) Ministerul Apărării Naţionale va trimite un bac suplimentar la Isaccea. (…) La frontiera de nord vor fi deschise două noi puncte de trecere, la Vicovul de Sus și la Rahovăț”, a mai declarat Dan Cărbunaru.