Actual Economic

Premierul Nicolae Ciucă: În situaţie de criză există o singură soluţie – investiţii, investiţii şi iarăşi investiţii

Premierul Nicolae Ciucă: În situaţie de criză există o singură soluţie – investiţii, investiţii şi iarăşi investiţii

„În situaţie de criză există o singură soluţie – investiţii, investiţii şi iarăşi investiţii”. Acesta a fost mesajul premierului Nicolae Ciucă dat astăzi cu ocazia semnării convenţiilor de garantare pentru noul program guvernamental IMM INVEST PLUS.

Premierul Nicolae Ciucă: În situaţie de criză există o singură soluţie – investiţii, investiţii şi iarăşi investiţii

„Îi felicit pe semnatarii acestor acorduri. Este un eveniment cât se poate de binevenit, pentru că el marchează un parteneriat, aşa cum spuneam şi anterior derulării acestor semnări de acorduri, este un eveniment cât se poate de onest între Guvern, mediul de afaceri şi bănci. Nu dorim altceva decât să asigurăm antreprenorii din România câ la nivelul Guvernului şi a celorlate instituţii ale statului şi sistemului bancar căutăm soluţii astfel încât să putem sprijini mediul de afaceri şi să reuşim să asigurăm menţinerea unei dinamici corespunzătoare economiei româneşti”, a afirmat Nicolae Ciucă, marţi la ceremonia de semnare a convenţiilor de garantare pentru noul program guvernamental IMM INVEST PLUS, în anul 2022 care a avut loc la Palatul Victoria.

Programul IMM Invest Plus cuprinde o schema de ajutor de stat pentru companii de 4 miliarde de euro. Iar Premierul a spus în discurs că singura soluție în timpul crizei sunt investițiile. ”Am spus-o de fiecare dată, în situație de criză există o singură soluție: investiții, investiții și iarăși investiții”.

El a adăugat că va susține mediul de afaceri în continuare.

„Ca atare, prin tot ceea ce am întreprins şi vom întreprinde în continuare, vom susţine mediul de afaceri şi vom folosi toate resursele financiare, atât de la bugetul de stat, cât şi din fondurile europene. Trebuie să depăşim această situaţie şi nu o putem face decât împreună. Nu cu mult timp în umă am încheiat o întâlnire cu Convenţia pentru Dezvoltarea României. A fost o activitate cât se poate de deschisă, astfel încât să putem găsi soluţii împreună şi prin aceste demersuri putem să rămân în continuare la fel de solidari şi putem să găsim soluţiile care să ne sprijine să depăşim cât mai uşor situaţia complicată prin care trecem astăzi”, a completat premierul.

Foto: Participarea premierului Nicolae Ciucă la ceremonia de semnare a convențiilor de garantare pentru noul program guvernamental IMM INVEST PLUS, în anul 2022

La rândul său, ministrul finanţelor Adrian Cîciu a declarat că rezultatele privind creșterea economică nu vin peste noapte, ele vin, pe de o parte, din efortul antreprenorului, dar şi prin programe.

„Acest parteneriat, de altfel, s-a și văzut în modul în care a evoluat economia românească în primul semestru. Rezultatele acestea de creștere economică nu vin peste noapte, ele au venit, pe de o parte, din efortul antreprenorului, dar și pe de altă parte, așa cum am spus și atunci, prin stimuli concreți care s-au oferit economiei românești: Programul IMM INVEST, Programul IMM PROD, GARANT CONSTRUCT, programele care au fost pe schema de ajutor de stat COVID au reprezentat un boost, dacă vreți, din punctul meu de vedere, pentru ceea ce însemna mediul antreprenorial românesc. De aceea și continuă cu o finanțare mult mai mare, pentru că ceea ce ne dorim este să menținem acest nivel de dorință și de investiții, atât din partea statului, dar și din partea mediului antreprenorial”, a mai declarat Cîciu.

În general, spune ministrul Finanţelor, în situațiile complicate, diferența o face încrederea.