Actual Diverse

Preot, atacat și tăiat în zona gâtului, chiar în fața altarului. „Am văzut cum a fost scos preotul din biserică, sângera”

Preot, atacat și tăiat în zona gâtului, chiar în fața altarului.  „Am văzut cum a fost scos preotul din biserică, sângera”
oopstop.com

Chiar în Casa lui Dumnezeu, un preot a fost înjunghiat. Totul s-a petrecut în momentul în care a ieșit din Altar, agresorul fiind un individ care fura icoane. Această situație șocantă a avut loc într-o biserică ortodoxă din Ucraina, mai exact la Biserica Acoperământul Maicii Domnului, din orașul ucrainean Vinița. Respectivul preot paroh a fost înjunghiat de un individ înarmat cu un brici.

Preotul a fost tăiat în jurul gâtului

Este vorba despre Părintele Antonie, care a ieșit din Altar după ce auzise zgomot. Apoi, s-a îndreptat către cetățeanul suspect, despre care s-a constatat ulterior că era un hoț care fura icoane de pe pereți.  Potrivit unui comunicat de presă al Episcopiei din Vinița, agresorul l-a tăiat pe preot în zona gâtului cu un brici ascuțit.

„Clericul Eparhiei din Vinnytsia, protopopul Anthony Kovtonyuk, a fost agresat. Preotul a fost înjunghiat”, se arată într-un comunicat al Eparhiei.

Unul dintre martori a povestit: „Am văzut cum a fost scos preotul din biserică, sângera. Femeile au început să țipe și să plângă, iar el le-a mai liniștit”.

Din fericire, preotul a supraviețuit

Recunoscut și mult îndrăgit în zona Vinița, preotul a fost dus la spital și operat.

În data de 04.01.2023, Episcopia a anunțat, printr-un mesaj, că starea de sănătate a preotului s-a îmbunătățit. Prin urmare, din fericire, preotul are șanse să revină pentru a continua slujbele la Biserică.

„Când stai în stația de autobuz, indiferent de vreme, părintele Antonie trece, zâmbește și salută pe toată lumea. El este întotdeauna pozitiv. Nu este unul dintre cei care cer bani de la o persoană pentru ceea ce face”, a declarat un localnic despre preot, care de ani de zile trece printr-o suferință. Fiica sa a murit în urma unei boli incurabile.

Ce se știe despre atacator

După fapta comisă, atacatorul a fugit imediat din Biserică. Iar, într-un video publicat pe internet s-a putut observa cum se deplasa liniștit pe stradă: el ținea, nestânjenit,  într-o mână chiar arma albă.

Agresorul a fost capturat rapid de polițiști, care l-au împușcat în picior.  Acesta este acuzat de tentativă de omor și riscă de la 10 la 15 ani după gratii sau închisoare pe viață. În prezent, cercetările sunt în plină desfășurare, potrivit romaniatv.net.