Actual International

Breaking: Preoții ruși au binecuvântat racheta atomică Satan. Fotografia face înconjurul lumii

Preoții ruși au binecuvântat racheta atomică Satan. Fotografia face înconjurul lumii
Twitter

Preoți ai Bisericii Ortodoxe din Rusia au fost fotografiați în timp ce se rugau și binecuvântau racheta cu încărcătură nucleară care ar putea distruge planeta. Numită Satan 2, arma lui Putin a fost „sfințită” de mai mulți înalți ai bisericii ortodoxe, îmbrăcați în straiele specifice.

Fostul oligarh rus Mihail Khodorkovsky a devoalat, prin pagina sa de socializare, acțiunea absurdă a preoților ruși față de arma supremă a lui Putin.

„Nu cred că veți vedea o ciudățenie mai mare: Conducătorii Bisericii Ortodoxe Ruse binecuvântează o rachetă numită Satan”, a scris Khodorkovsky pe pagina sa de Twitter alături de imaginea sugestivă.

Totodată, doar imaginea cu un puternic impact emoțional a făcut valuri acum. Susținerea preoțimii ruse, în frunte cu Patriarhul Kiril, pentru Vladimir Putin și războiul său, nu este o noutate. Așadar, „rachetă de croazieră globală” cu propulsie nucleară „de neoprit”, care are o rază de acțiune „practic nelimitată” așa cum o descriu rușii, este, de acum, și „binecuvântată”.

Satan 2 poate învinge sistemele moderne de apărare antirachetă

Performanțele rachetei care ar putea distruge planeta sunt remarcabile. Ea are capacitatea de a trece chiar și de cele mai performante scuturi anti-rachetă, precum cel al Israelului, numit Iron Dome.

„Nu există sistem care ar fi capabili să o intercepteze”, spun specialiștii. „Datorită preciziei sporite, Satan 2 poate fi echipată parțial cu focoase cinetice, care distrug instalațiile inamice prin șoc mecanic (fără explozie nucleară). Fiecare focos nuclear al lui Satan are o capacitate de 750 de kilotone”, se arată în rapoartele de specialitate.

Putin a testat racheta în aprilie

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat la jumătatea lunii aprilie că armata sa a testat cu succes racheta balistică intercontinentală cu potențial de a transporta o încărcătură nucleară mare, făcând referire la Satan 2.

Un război nuclear ar duce la distrugerea planetei.

Totodată, Pentagonul a declarat că arma nu reprezintă o amenințare semnificativă pentru Statele Unite.

„Această armă, cu adevărat unică, va consolida potențialul de luptă al forțelor noastre armate, va asigura în mod fiabil securitatea Rusiei în fața amenințărilor externe și va da de gândit celor care, în focul unei retorici agresive frenetice, încearcă să ne amenințe țara”, a declarat Putin într-o conferință de presă.

RS-28 Sarmat, pe care NATO a numit-o „Satan 2”, este considerată cea mai puternică rachetă balistică intercontinentală ICBM a Rusiei: o rachetă balistică intercontinentală cu rază de acțiune termonucleară, dotată cu armament termonuclear.

Racheta care a fost prezentată în 2018 reprezintă „următoarea generație de armament care poate trece de orice sistem de apărare antirachetă”, a afirmat Putin la acea vreme.