Info Actual > Politică > Președinta Senatului va convoca o ședință de urgență! Anca Dragu: „Trebuie să continuăm”
Politică

Președinta Senatului va convoca o ședință de urgență! Anca Dragu: „Trebuie să continuăm”

Președinta Senatului va convoca o ședință de urgență!  Anca Dragu: „Trebuie să continuăm”

Președinta Senatului va convoca o ședință de urgență! Anca Dragu cere un calendar mai accelerat privind dezbaterea și votul asupra moțiunii de cenzură depusă de AUR şi USR PLUS. Aceasta spune că dorește să pun în mișcare instrumentul constituțional.

Președinta Senatului, Anca Dragu, anunță că va convoca, împreună cu președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, o nouă ședință a conducerii Parlamentului, pentru a stabili un calendar mai accelerat privind dezbaterea și votul asupra moțiunii de cenzură depusă de AUR şi USR PLUS. Ea consideră că este obligația constituțională a celor doi președinți ai camerelor, să se asigure că moțiunea de cenzură nu este blocată.

Anca Dragu: „Ne obligă Constituția să continuăm parcursul acestui instrument juridic constituțional”

„Trebuie să continuăm, nu e vorba de a vrea sau a nu vrea, ne obligă Constituția să continuăm parcursul acestui instrument juridic constituțional, moțiunea de cenzură, și atunci trebuie să facem demersuri săptămâna aceasta, pentru un plen reunit pentru dezbatere și vot. Probabil că nu vom avea voturile necesare, dar eu trebuie să mă asigur că inițiez procedurile și, repet, pun în mișcare acest instrument constituțional”, anunță Anca Dragu.

Judecătorii de la CCR așteaptă punctele de vedere ale Guvernului și Parlamentului

Săptămâna trecută, majoritatea din Birourile permanente ale celor două camere a stabilit ca dezbaterea și votul asupra moțiunii de cenzură să aibă loc după decizia Curții Constituționale cu privire la existența unui posibil conflict juridic între Guvern și Parlament, sezizare făcută de premierul Florin Cîțu, potrivit RRA.

Judecătorii de la CCR așteaptă până miercuri punctele de vedere ale Guvernului și Parlamentului, în acest caz. Ulterior, Curtea Constituțională va stabili și termenul pentru dezbaterea pe fond a sesizării în care prim-ministrul susține că moțiunea ar fi fost depusă și comunicată nelegal, ne-a transmis redactorul RRA Alexandra Cristea.