Actual International

Președinta UE, Ursula von der Leyen, a adresat mulțumiri lui Bill Gates după ce fundația lui a premiat strategia europeană Covid

Președinta UE, Ursula von der Leyen, a adresat mulțumiri lui Bill Gates după ce fundația lui a premiat strategia europeană Covid

Președinta Uniunii Europene (UE), Ursula von der Leyen, i-a adresat mulțumiri personale lui Bill Gates, după ce fundația lui a premiat strategia europeană Covid-19.

Președinta UE, Ursula von der Leyen, i-a adresat mulțumiri lui Bill Gates după ce fundația lui a premiat strategia europeană Covid. VIDEO

Politicianul german, care ocupă funcția de președinte al Comisiei Europene din 2019, și-a exprimat mulțumirile într-un discurs rostit în cadrul reuniunii anuale Grand Challenges 2022.

Ursula Von der Leyen s-a declarat „emoționată” de distincția acordată de Fundația Bill & Melinda Gates, despre care a declarat că „aparține tuturor europenilor care au dat dovadă de atâta dedicare în timpul pandemiei”.

În cadrul reuniunii anuale, care este dedicată echității și sănătății și care a avut loc la Bruxelles, președintele a declarat: „Mă bucur să te revăd, Bill, deoarece ultima dată când ne-am întâlnit a fost acum o lună la New York, la evenimentul Global Goalkeepers”.

Am fost foarte emoționată de recunoașterea de către fundația dvs. a rolului de lider al Europei în ceea ce privește sănătatea globală și lupta împotriva COVID-19. Premiul este cu adevărat unul colectiv. Acesta aparține tuturor europenilor care au dat dovadă de atâta dedicare în timpul pandemiei – de la lucrătorii din prima linie din spitalele și serviciile noastre esențiale până la oamenii de știință care au dezvoltat vaccinurile care au salvat vieți,” a spus Ursula von der Leyen, în discursul său.

Președintele UE a vorbit în același context și despre situația dificilă a Europei pe parcursul pandemiei, spunând că, în ciuda faptului că europenii au luat „decizii publice dureroase și dureroase”, UE a răspuns cu o cale diferită.

Ea a mai spus, printre altele: „A existat o competiție dureroasă pentru echipamente de protecție, ventilatoare și alte bunuri medicale între diferitele state membre. Naționalismul în materie de vaccinuri a devenit norma în întreaga lume. Pot să vă spun – noi, europenii, am avut discuțiile noastre publice dureroase și dureroase. Dar, la un moment dat, Uniunea Europeană a decis să urmeze o cale diferită – calea solidarității și a deschiderii.”

În încheierea discursului, în care a prezentat șase lecții care trebuie învățate,Ursula von der Leyen a declarat plină de admirație că fundația patronului Microsoft face „o muncă exemplară” în finanțarea sănătății la nivel mondial.

”De-a lungul anilor, sănătatea globală a fost în mod constant subfinanțată și neglijată. Nu de către organizații precum Fundația Bill și Melinda Gates, care face o muncă exemplară, ci de către guverne”, a ținut să precizeze președintele Comisiei Europene.

„Cheia este să fim pregătiți, iar acest lucru înseamnă să menținem investițiile și să ne concentrăm în permanență asupra sănătății globale. Chiar și acum, în aceste vremuri dificile, cu un accent complet diferit.”

Ea a încheiat prin a transmite că pentru a susține Fondul de pregătire și reacție în caz de pandemie, Comisia Europeană și Statele Unite s-au angajat să aloce 450 de milioane de dolari. „Și acesta este doar începutul”, a promis politicianul Ursula von der Leyen.

„Cu această finanțare consolidată, vom intensifica, la nivel global, supravegherea amenințărilor transfrontaliere la adresa sănătății, consolidarea sistemelor de sănătate și, cel mai important, sprijinul în domeniul formării și al educației.”