Actual

Preşedinte nou, planuri noi. Drulă: „Dacă suntem chemaţi la guvernare, ne propunem să dăm premierul după alegerile din 2024”

Preşedinte nou, planuri noi. Drulă: „Dacă suntem chemaţi la guvernare, ne propunem să dăm premierul după alegerile din 2024”

Odată validat în funcţia de preşedinte al USR, Cătălin Drulă şi-a făcut publice planurile, dar nu a uitat nici de adversarii politici. Chiar dacă visează la o alianţă cu PNL şi se văd la guvernare din nou începând cu anul 2024, Drulă le-a adus critice suficiente liberalilor.

Preşedinte nou, planuri noi. Drulă: „Dacă suntem chemaţi la guvernare, ne propunem să dăm premierul după alegerile din 2024”

„Spre frica PNL şi PSD, USR va livra opoziţie pe bune. De ce facem asta, pentru că PSD şi PNL rup România în două. Sunt milioane de familii care muncesc onest, care respectă regulile, care încearcă să construiască un viitor pentru ei şi pentru copiii lor şi aceasta este o Românie care suferă profund şi nu se întrevede sfârşitul acestei suferinţe. Inflaţia este scăpată de sub control, dobânzile cresc galopant, taxele se majorează şi România este în risc de sărăcie. Aceste două partide, PNL şi PSD, duc astăzi România către faliment, cu toată viteza înainte către faliment”, a afirmat Cătălin Drulă, într-o conferinţă de presă susţinută după validarea rezultatelor alegerilor interne din USR.

Cătălin Drulă spune că Guvernul se împrumută pentru a acoperi datoriile din trecut şi unul pentru a finanţa. Care trecut, liderul USR nu spune, dar partidul său a ieşit de la guvernare în urmă cu opt luni.

„La fiecare 4 lei care vin la bugetul de stat, care se strâng la bugetul de stat, se mai împrumută încă 2 lei, unul pentru a acoperi datoriile din trecut şi unul pentru a finanţa. Alimentele s-au scumpit cu 20%, inflaţia a ajuns la 15%, dobânzile pe care le plătesc românii sunt, astăzi, cele mai mari din ultimii 12 ani. În tot acest timp, în loc să ţină cheltuielile statului sub control, au angajat în primele 6 luni 15 mii de noi funcţionari. Acum se pregătesc să acopere o parte din această gaură tot băgând mâna în buzunarul oamenilor. Misiunea noastră, a USR, este să ne folosim resursele, energia şi experienţa ca să-i oprim. Grija noastră se îndreaptă astăzi către cei care suferă din cauza regimului PNL-PSD”, a adăugat liderul USR.

Dacă USR ar fi chemat la această guvernare, în condiţiile în care PNL şi PSD nu se mai înţeleg, atunci doreşte ca primul ministru să revină Uniunii Salvaţi România. Noul preşedinte USR, Cătălin Drulă consideră că, în 2024, USR va avea parte de respectul partenerilor de coaliţie şi nu se va mai întâmpla ca anul trecut.

„Ne propunem ca după alegerile din 2024 să dăm premierul României. Asta înseamnă multă muncă de acum până atunci pentru a duce mesajul nostru către oameni, pentru a ajunge în poziţia de a fi prima forţă într-o eventuală coaliţie sau construcţie post-electorală. Dacă vorbiţi de până în 2024 despre intrarea la guvernare, noi guvernam şi guvernam bine”, a declarat Drulă.

Chestionat cu cine va guverna USR, în 2024, Drulă a spus orice discuţie despre coaliţii este o discuţie care va avea loc post-electoral.

“Am ca prioritate dezvoltarea acestei alternative cu adevărat liberale, modernizatoare la acest pol de putere clientelar. Mai puţin mă preocupă să facem pronosticuri sau combinatorică politică mai ales că experienţa îmi arată că lucrurile pe scena politică se schimbă destul de mult. Probabil şi domnul Ciucă va fi istorie, cum a fost domnul Cîţu, care acum un an era viitorul şi speranţa omenirii PNL-iste. Deci, discuţiile despre alianţe vor fi post-electorale, dar în mod sigur ceea ce USR nu a avut parte prima dată, respectiv pare de respectul partenerilor de coaliţie, nu se va mai întâmpla”.

El a lansat un nou atac şi la adresa ministrului Transporturilor Sorin Grindeanu.

„Mă duce gândul automat la Sorin Grindeanu. E un exponent de bază a unei guvernări dezastru, un om căruia nu îi pasă de infrastructură şi pe mine mă doare cum nu face nimic pentru România. A reuşit să rezilieze mai multe contracte în lucru. Un om care nu e în stare să-şi ducă acest mandat de ministru. A reuşit să oprească şi e singurul proiect prin care trăgea bani din PNRR – Autostrada A3, să rezilieze şi să anuleze mai mult decât a dat în lucru şi să căpuşeze aparatul de stat prin incompetenţi şi cu sinecuri de partid”, a completat Drulă.

Congresul USR a validat, sâmbătă, într-o şedinţă online, rezultatul votului pentru preşedinţia partidului, ca etapă finală a alegerilor interne desfăşurate la începutul lunii iulie. Preşedinţia USR a fost câştigată, din primul tur al alegerilor interne, de Cătălin Drulă, cu 71,3% din voturile exprimate.