Info Actual

Info Actual > Politică > Preşedintele Donald Trump a anunțat planurile pentru New York
Politică

Preşedintele Donald Trump a anunțat planurile pentru New York

Preşedintele Donald Trump a anunțat planurile pentru New York. În SUA, cea mai contaminată ţară, preşedintele Donald Trump a anunțat planurile de operaționalizare de către personalul militar și federal a unui spital de campanie în New York pentru a ajuta metropola să facă față fluxului de pacienţi.

Donald Trump a făcut al doilea test COVID-19

În cadrul briefing-ului de presă zilnic de la Casa Albă, președintele Trump a anunțat planurile de operaționalizare de către personalul militar și federal a unui spital de campanie în cadrul Javits Center din New York pentru a ajuta metropola să facă față fluxului de pacienți.

New York a devenit epicentrul epidemiei noului coronavirus din Statele Unite cu peste 47.000 de cazuri confirmate. Consilierul prezidențial Jared Kushner, membru al Grupului de lucru pentru coronavirus, a declarat că executivul va trimite sistemului public spitalicesc din New York măști de protecție pentru a ajuta cadrele medicale să facă față situației luna următoare.

Donald Trump, care, inițial, a minimalizat amenințarea pe care o reprezintă noul virus, a invocat acum ‘Defense Production Act’ din perioada războiului din Coreea pentru a cere companiilor să producă ventilatoare, esențiale pentru menținerea în viață a pacienților contaminați cu COVID-19 și care se confruntă cu probleme respiratorii grave.

Președintele Donald Trump a anunțat că s-a supus ieri unui al doilea test COVID-19, folosind un diagnostic rapid, care a produs un rezultat în mai puțin de 15 minute și care a stabilit că nu a fost infectat cu noul coronavirus.