Actual Politică

Președintele Iohannis liniștește țara: Nu e nicio catastrofă, mediatic este senzaţional.

Președintele Iohannis liniștește țara: Nu e nicio catastrofă, mediatic este senzaţional.

„Nu este niciun fel de catastrofă. Coaliţia funcţionează, Guvernul funcţionează!”. Este mesajul preşedintelui Klaus Iohannis venit să pună capăt tuturos speculaţiilor privind discuţiile şi certurilor din coaliţie. Declaraţiile preşedintelui sunt întărite şi de liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Garanţia lui Iohannis: Mediatic este senzaţional. În realitate, coaliţia funcţionează, Guvernul funcţionează

Preşedintelui Klaus Iohannis a afirmat, marţi seară, că nu este ”niciun fel de catastrofă” că există diferite discuţii în coaliţie, întrucât fiecare dintre cele două partide mari încearcă să se profileze.

”Ştiu că mediatic este senzaţional că a zis X despre Y nu ştiu ce. În realitate, coaliţia funcţionează, Guvernul funcţionează”, afirmă preşedintele.

Şeful statului insistă să ne convingă că nu există disensiuni în Guvern şi implicit în coaliţie.

”Haideţi să lămurim problema cu aşa-zisele disensiuni. Sunt două partide mari, care formează o coaliţie. Amândouă încearcă să se profileze, este un lucru absolut natural în politică. Atunci, se întâmplă ca un politician dintr-o parte sau din cealaltă să se profileze pe o temă sau alta, înainte să să consulte cu partenerul de coaliţie. Asta nu este niciun fel de catastrofă”, a afirmat, marţi seară, preşedintele Klaus Iohannis, întrebat despre neînţelegerile din coaliţie pe mai multe teme de interes.

”Ştiu că mediatic este senzaţional că a zis X despre Y nu ştiu ce. În realitate, coaliţia funcţionează, Guvernul funcţionează şi ştiţi cu toţii că lucrurile sunt bine gestionate”, a adăugat preşedintele.

„Suntem doi lideri, de la două partide, eu la PSD, cel mai mare partid din România, dânsul la PNL, al doilea cel mai mare partid”

Marcel Ciolacu nu confirmă zvonurile potrivit cărora premierul le-a impus anumite interdicţii partenerilor de guvernare

Potrivit unor surse guvernamentale, citate de mass media, premierul Nicolae Ciucă le-ar fi cerut partenerilor de la PSD, în timpul şedinței de coaliție la care Ciolacu a participat, să nu mai vină în spațiul public cu variante care pot genera inflație înainte să fie discutate și agreate în coaliție. Ciucă s-a referit la declaraţiile făcute de social-democrați despre creşterea salariilor şi a pensiilor, cu trimitere directă la Marius Budăi, ministrul muncii. În acest context, președintele PSD și al Camerei Deputaților a reacționat.

„Este foarte greu! Suntem doi lideri, de la două partide, eu la PSD, cel mai mare partid din România, dânsul la PNL, al doilea cel mai mare partid. Cred că nu am ajuns încă să ne cerem unul altuia ce să comunicăm și când să comunicăm”, a spus Marcel Ciolacu într-o declarație de presă făcută la Parlament.

Liderul PSD a susținut însă imediat că el nu l-a auzit pe premier spunând așa ceva în timpul ședinței.

„Cine transmite pe surse astfel de lucruri îngreunează activitatea coaliției, nu o ușurează”, a adăugat Ciolacu, apoi a plecat din fața jurnaliștilor.