Actual International

Președintele Joe Biden continuă seria gafelor. Avându-l alături pe premierul  Cambodgiei, a confundat Cambodgia cu Columbia

Președintele Joe Biden continuă seria gafelor. Avându-l alături pe premierul  Cambodgiei, a confundat Cambodgia cu Columbia

Nu mai este nicio surpriză pentru nimeni, că preşedintele SUA Joe Biden înregistrează gafe după gafe. De această dată a confundat Cambodgia cu Columbia şi acest lucru nu este pentru prima dată. Când a plecat de la Casa Albă pentru lunga sa călătorie în Asia, Joe Biden le-a declarat jurnaliştilor că „se îndreaptă spre Columbia”, corectându-se rapid: „Vreau să spun Cambodgia”.

Președintele Joe Biden continuă seria gafelor. Avându-l alături pe premierul  Cambodgiei, a confundat Cambodgia cu Columbia

„Ţin să mulţumesc premierului pentru leadership-ul Columbiei la preşedinţia ASEAN„, a declarat preşedintele american, alături chiar de premierul Cambodgiei, Hun Sen.

Liderul american a făcut această gafă în timp ce se afla la deschiderea summit-ului naţiunilor din Asia de Sud-Est, organizat la Phnom Penh.

Columbia, ţară din America de Sud, pare să fie în spiritul preşedintelui american, căci el a comis aceeaşi eroare când a plecat de la Casa Albă pentru lunga sa călătorie în Asia.

El a declarat jurnaliştilor că „se îndreaptă spre Columbia„, corectându-se rapid: „Vreau să spun Cambodgia„.

Joe Biden, care va împlini 80 de ani în această lună, este cunoscut pentru numeroasele sale gafe pe care le-a făcut de la începutul carierei sale la Washington, notează AFP.

Ultima din această serie – care se limitează tot la geografie – este, totuşi, mai puţin jenantă decât cea a vicepreşedintelui său, în septembrie, în Coreea de Sud.

Kamala Harris, aflată într-o vizită în zona demilitarizată ce separă Coreea de Nord de Coreea de Sud, declarase că SUA au o „alianţă cu Republica Coreea de Nord. Şi că aceasta este o alianţă puternică şi durabilă„, notează AFP.

Miercuri, Joe Biden a încurcat orașul ucrainean ocupat Herson cu Fellujah

În urmă cu două zile, preşedintele SUA, Joe Biden a mai încurcat, de această dată, două oraşe. În timpul unei conferințe de presă la Casa Albă, preşedintele Biden a încurcat orașul ucrainean ocupat Herson, de unde Rusia a anunțat miercuri că își va retrage forțele, cu Fellujah, locul unde s-au purtat lupte grele în timpul războiului din Irak.

Liderul de la Casa Albă nu este la prima gafă de acest tip – el a confundat războiul din Irak cu cel din Ucraina și săptămâna trecută, în campania electorală, după care s-a corectat.

De asemenea, anterior, în timpul conferinței de presă de miercuri seară, Biden a sugerat că Ucraina ar trebui să ajungă la un compromis cu Rusia.

Un jurnalist i s-a adresat președintelui american pentru clarificări, întrebându-l dacă se referea la posibile compromisuri teritoriale. Biden a negat și a subliniat că „este la latitudinea ucrainenelor” să ia o astfel de decizie.

Ulterior, el a revenit și a explicat că se referea la posibile compromisuri în cazul în care armata rusă se retrage pe malul estic al fluviului Nipru și ajung sau nu la o înțelegere pe timpul iernii.