Actual Politică

Președintele PSD Marcel Ciolacu are un of cu Mircea Geoană despre care se vorbeste că ar fi potențial candidat la prezidențiale

Președintele PSD Marcel Ciolacu are un of cu Mircea Geoană despre care se vorbeste că ar fi  potențial candidat la prezidențiale
Romania TV

Mai pe la colțuri sau deschis, dar de mai mult timp se vorbește despre o potențială înaintare a candidaturii cunoscutului politician român Mircea Geoană, care nu ar fi la prima încercare de acest gen, având deja experiență din runda cu Băsescu. În acest sens, este deosebit de interesantă și opinia președintelui PSD, Marcel Ciolacu, pe care o vom reda în cele ce urmează.

Ce crede actualul președinte al PSD Marcel Ciolacu despre potențiala candidatură a lui Mircea Geoană la prezidențiale

Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, cu vechime în politică dar și în guvernarea țării, vastă experiență de câștiguri și eșecuri în egală măsură , dar și un CV impresionant, poate reprezenta un potențial candidat pentru viitorul scrutin al alegerilor prezidențiale, în România.

Mircea Geoană ar putea fi propus de PSD pentru alegerile prezidențiale din anul 2024, însă președintele partidului, Marcel Ciolacu, are îndoieli în legătură cu acestă posibilă candidatură. Și explică de ce. Două motive sunt invocate de Ciolacu:

Unu, el spune că îi vine greu să accepte un candidat care a plecat din PSD și care, mai mult decât atât, și-a înființat un alt partid. Și doi, decizia cu privire la desemnarea candidatului la Cotroceni va fi luată de reprezentanții partidului din teritoriu, prin vot.

„Mircea Geoană este un potențial candidat. Îmi este foarte greu să accept pe cineva care a plecat din PSD și și-a creat un partid, dar nu exclud acest lucru și nu eu decid. Până acum decideau liderii partidului cine este candidatul, acum nu mai decid ei, decide teritoriul”, a declarat Marcel Ciolacu la B1 Tv, în emisiunea „Sub semnul întrebării” cu Robert Turcescu.

În același context, liderul PSD a spus că, indiferent de opțiunile sale și ale celorlalți membri din conducerea partidului, viitorul candidat la alegerile prezidențiale va fi ales de reprezentanții din organizațiile județene și locale.

O tradiție care își va găsi sfârșitul

Marcel Ciolacu a mai spus că în PSD s-a hotărât să fie ruptă tradiția conform căreia președintele partidului devine automat candidat la președinție. Astfel, oricine dorește să fie președinte este binevenit dar va trebui neapărat să treacă mai întâi printr-un filtru.

„Am închis total că președintele partidului este automat și candidatul la președinție. Cine dorește să candideze va intra într-un filtru, se va merge în fiecare organizație, se va vota”, a spus Ciolacu cu privire la cum va fi ales candidatul PSD pentru alegerile prezidențiale.

Marcel Ciolacu va candida?

Și aceasta este o întrebare de actualitate, fiind aproape la fiecare întâlnire de presă chestionat pe tema dată. Răspunsul său și de această dată a fost că ”nu”. Prin urmare, Marcel Ciolacu a exclus o candidatură la președinția României, spunând că 99,9% este decis să nu candideze. El a subliniat că, împreună cu colegii săi este dispus, actualmente, să identifice candidatul cel mai potrivit, aceasta fiind prioritatea numărul unu.